Х ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ СЕРЕД СТУДЕНТІВ

25.02.2019

23  лютого у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося справжнє свято з приводу подвійної ювілейної дати – Х чемпіонату України і 30-річчя з дня проведення перших всеукраїнських змагань з гирьового спорту серед студентів закладів вищої освіти. У змаганнях взяли участь рекордна кількість учасників. Понад 120 студентів-медиків з 12 регіонів України, у тому числі з Донецької і Луганської областей, які представляли 18 вищих навчальних закладів, зібралися до столичного медичного вузу, щоб своїми спортивними здобутками відзначити свято. Змагання проводилися відповідно до Календарного плану і Регламенту, затвердженого Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України і Федерацією гирьового спорту України та за сприяння ректорату НМУ імені О.О.Богомольця.  Змагання відкрив начальник Київського міського відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Заслужений працівник освіти України Сергій Бобровник.  На відкритті змагань були присутні проректор з науково-педагогічної та виховної роботи НМУ імені О.О.Богомольця, професор Канюра О.А. і завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, доцент Гусєв Т.П.

Головний суддя змагань професор кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Юрій Щербина, головний секретар Євгеній Биков (м. Бориспіль) – обидва судді міжнародної категорії. Голова мандатної комісії – заступник начальника Київського міського відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Оксана В’яла.

В числі суддів: заслужені майстри спорту України з гирьового спорту Роман Михальчук (м.Івано-Франківськ), Валентин Бондаренко та Андрій Мартишко (м.Київ), судді міжнародної категорії з гирьового спорту Олена Кожушко (м.Київ) та Олександр Татарчевський (м.Дніпро), заслужений тренер України, суддя національної категорії Сергій Кубрак (м.Мелітополь).

Змагання проходили на високому емоційному рівні. Виступи спортсменів   активно підтримувалися вболівальниками, які заповнили чудово оформлений ігровий зал спортивного корпусу.

У командному заліку перше місце вибороли студенти Харківського національного університету внутрішніх справ. На другому місці команда Харківського національного автомобільно-дорожного університету. Третє місце у студентів Київського національного університету імені Т.Шевченка.

У зв’язку з тим, що збірна команда НМУ знаходиться у стані реформації і виступала в неповному складі, все ж наші спортсмени показали неабиякі бійцівські якості і значно покращили свої результати, що дає надію на відродження славних традицій гирьового спорту у нашому вузі. Честь НМУ імені О.О. Богомольця відстоювали Мар’ян Гресько (стоматологічний факультет), Федас Павло (ФПЛЗСУ), Семирунник Артем (медичний факультет №4), Михайловський Юрій (ФПЛЗСУ) і Черненко Богдан  (інтерн).

Таким чином проведення цього престижного спортивного заходу у спортивному комплексі НМУ сприяло подальшому розширенню культурно-спортивних зв’язків Національного медичного університету імені О.О.Богомольця з іншими вищими медичними навчальними закладами України, а також  підвищенню іміджу НМУ у нашій державі.