ГИРЬОВИКИ НМУ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ТА СТОЛИЧНОМУ ПОМОСТАХ

18.03.2021

З інтервалом у два тижні відбулися змагання з гирьового спорту всеукраїнського та  міського рівня серед студентів закладів вищої освіти (ЗВО). Протягом багатьох років такі змагання проводились на спортивній базі НМУ імені О.О.Богомольця.

Цього разу, у зв’язку з ремонтними роботами, спрямованими на оновлення спортивного комплексу, чемпіонат України  пройшов у Борисполі, Київської області, на спортивній базі Дитячо-юнацької спортивної школи, а змагання між столичними спортсменами – у загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №1  Шевченківського району Києва.

Змагання  проводились за правилами Федерації гирьового спорту України, що відповідають правилам Міжнародної федерації гирьового спорту, з дотриманням протиепідемічних заходів  та експрес-тестуванням учасників на предмет ураження COVID-19.

Головний суддя змагань, завідувач кафедри фізичного виховання і здоров`я НМУ, кандидат педагогічних наук, професор Юрій Щербина та головний секретар Євгеній Биков (Бориспільська ДЮСШ) – обидва судді міжнародної категорії.

Змагання проводились за підтримки Київського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, який очолює А.І.Ільченко та Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України – голова С.І.Бобровник.

У всеукраїнських  змаганнях взяли участь близько 40 осіб (спортсмени, судді, тренери) з 8 регіонів України.  Спортсмени НМУ в індивідуальному заліку друге здобув аспірант Богдан Черненко і третє –  студент ФПЛ ЗСУ Віктор Дядченко. Серед семи команд  столичних вузів медики вибороли третє загальнокомандне місце.

Попереду них КНУ імені Т.Г.Шевченка – друге місце і потужна команда Національної академії внутрішніх справ України (НАВС) завоювала перше місце. В особистому заліку друге і третє місця здобули спортсмени-гирьовики НМУ – студент стоматологічного факультету Павло Книжников  та аспірант Богдан Черненко відповідно. Федерація гирьового спорту України висловдює подяку Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за підтримку в організації змагань. Вітаємо наших спортсменів-гирьовиків із заслуженими нагородами та бажаємо нових спортивних перемог!

 

Фото 1.  Нагородна атрибутика

 

Фото 2. Суддівський корпус

 

Фото 3. Нагородження переможців і призерів. Другий від правої Черненко Богдан

 

Фото 4. Нагородження переможців і учасників. Другий від правої Книжников Павло

 

Фото 5. Книжников Павло під час змагань

 

Прес-центр за матеріалами кафедри фізичного виховання і здоров`я