Гуртківці НМУ вивчали методики лікування ран

16.04.2024

Нещодавно представники студентських наукових гуртків кафедр хірургії №1 та хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели спільне засідання на тему «Сучасне лікування ран». Під час заходу відбулася жвава дискусія щодо особливостей та відмінностей при лікуванні різних видів ран.

Керівник СНГ кафедри хірургії №1, доцент Владислав Мороз зазначив щодо актуальності теми засідання. Під час заходу виступили експерти з лікування ран, професорка кафедри хірургії №1 Ольга Коваленко та доцент кафедри хірургії №2 Максим Приступюк, який є науковим керівником СНГ зазначеної кафедри. Доповідь на тему «Лікування поверхневих ран» представила студентка 4 курсу медичного факультету №1 Софія Коваленко. Студентка-другокурсниця медичного факультету №3 Антоніна Шкроб’як доповнила спектр обговорюваних питань доповіддю «Застосування оксигенотерапії при лікуванні хронічних ран у пацієнтів з цукровим діабетом».

Професорка Ольга Коваленко провела аналіз тематики доповідей та розповіла присутнім про сучасний розвиток методів лікування опікових ран. Фахівчиня наголосила на важливості проведення наукових досліджень в цьому напрямку хірургії.

У межах заходу відбулася дискусія у форматі «запитання-відповідь», під час якої експерти окреслили основні особливості та відмінності у лікуванні різних видів ран. За результатами обговорення теми гуртківці зазначали, що обсяг та якість нової інформації, науковий рівень обміну знань та ідей суттєво сприятиме подальшим дослідженням у галузі хірургії.

Захід відбувся у зручному для наукових заходів просторі – конференц-залі бібліотеки НМУ, за що гуртківці висловили особисту подяку адміністрації закладу.

За інформацією кафедри хірургії №1 та кафедри хірургії №2