Гуртківці кафедр урології й акушерства та гінекології №2 досліджували тему неплідного шлюбу

27.02.2023

Відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків кафедр урології та акушерства та гінекології №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Під керівництвом своїх наставників гуртківці досліджували тему «Неплідний шлюб. Причини жіночої та чоловічої неплідності. Система обстеження подружжя при неплідному шлюбі».

До заходу, що проходив в онлайн-форматі, долучилося понад 40 студентів. Протягом засідання заслухали сім доповідей на важливу тему сучасного акушерства та гінекології, адже близько 20% сімей в країнах Європи скаржаться на затримку настання вагітності.

Відомо, що ВООЗ визнало безпліддя як хворобу жінки і чоловіка, тому неплідні сім’ї мають право на лікування з використанням усіх методів сучасної репродуктивної медицини.

Із цікавими та змістовними доповідями, висвітленням різних аспектів суспільно актуальної теми виступили молоді науковці Діана Кочмола, Анастасія Развій, Каріна Неліп, Софія Ракевич, Денис Кудін, Анна Юдіна, Олексій Красюк і Сергій Метельський.

Після доповідей відбулася жвава наукова дискусія під керівництвом наставників, асистентів Наталії Скурятиної та Павла Самчука.

 

Пресцентр НМУ