Гуртківці-гінекологи запрошують колег до співпраці

06.07.2023

Наукові дослідження, профільні тематичні засідання та громадська діяльність – основні напрямки роботи студентського наукового гуртка кафедри акушерства і гінекології №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Тут ефективно поєднують офлайн і онлайн-заходи, а теоретичні заняття з набуттям практичних навичок.

Впродовж 2022-2023 навчального року студенти щомісяця відвідували кілька засідань акушерсько-гінекологічної тематики, де ознайомлювалися з доповідями, підготовленими за результатами тематичних досліджень, рекомендацій та настанов МОЗ України, ВООЗ, FIGO, NICE, ACOG та інших авторитетних джерел інформації. З метою закріплення отриманих знань, кожен гуртківець мав доступ до ексклюзивного архіву, в якому зберігаються презентації та корисні матеріали доповідачів.

Під час онлайн-засідань СНГ теоретичний матеріал зазвичай доповнювали відео- та фотоматеріалами практичних навичок, заходів невідкладної допомоги, оперативних втручань в акушерстві та клінічних випадків.

На практичних засіданнях СНГ, що проходять у Київському міському пологовому будинку №6, студенти-гуртківці відпрацьовують практичні навички на симуляційних матеріалах, беруть участь в обході пацієнток та їхньому огляді.

Кожен гуртківець, який в умовах клініки проводив дослідження відповідно до обраної теми, був закріплений за викладачем кафедри. Разом вони обговорювали аспекти обраного дослідження, редагували роботи для подання в наукові видання.

Зазначимо, що наукові праці членів гуртка постійно публікувалися у медичних виданнях. З опублікованими матеріалами студенти активно виступали на медичних конференціях, симпозіумах, олімпіадах. Протягом минулого навчального року вони підготували 8 наукових робіт, які були оприлюднені під час студентських конференцій в Україні.

Основними темами досліджень студентів-гуртківців було ведення нормальної та патологічної вагітності, вагітних та породіль з екстрагенітальною патологією, акушерська допомога при ускладненнях під час пологів, оперативне акушерство, проблематика безпліддя та звичного невиношування вагітності.

Також члени СНГ кафедри акушерства і гінекології №2 НМУ проводили активну громадську діяльність, популяризували досягнення медичної галузі у студентському та професійному колі однодумців, обмінювалися досвідом з лікарями-інтернами. Співпрацювали з практикуючими фахівцями з різних регіонів України.

У 2023 навчальному році за кураторства старости наукового керівника СНГ кафедри акушерства і гінекології, кандидатки медичних наук Наталії Скурятиної відбувся щорічний медичний захід «The World Inside Woman» на тему «Кесарів розтин». У дводенному онлайн-інтенсиві взяли участь представники 6 кафедр НМУ імені О.О. Богомольця, зокрема, анестезіології та інтенсивної терапії, педіатрії №1 та №4, загальної і медичної психології, фізичної реабілітації та спортивної медицини. Учасники заходу ознайомилися з актуальними рекомендаціями у проведенні акушерських операцій, з технологічними досягненнями діагностики та лікування гінекологічних захворювань.

У телеграм-каналі студентського наукового гуртка регулярно публікують корисні дописи (протоколи) з лікування акушерсько-гінекологічних захворювань, описані клінічні випадки, результати тестів і шляхи виконання клінічних задач.

Всіх студентів-медиків, які готові вдосконалюватися як фахівці вже сьогодні, розділяють цінності та мету спільноти СНГ кафедри акушерства і гінекології №2 НМУ, запрошують до співпраці та реалізації спільних проєктів.

Корисні посилання для зацікавлених:

Телеграм: https://t.me/sngobgyn2

Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/sngobgyn2/

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства і гінекології №2