Гуртківці двох кафедр обговорили тему ведення вагітних жінок при цукровому діабеті

12.12.2023

Днями відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри акушерства і гінекології №2 та кафедри ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Гуртківці обговорили актуальну тему – ведення вагітних жінок при гестаційному цукровому діабеті. Діагностування діабету у вагітних із кожним роком поширюється і вже до 2030 року прогнозується зростання захворюваності до 49%. На засіданні розглянули особливості діагностики та ведення вагітності з огляду обох спеціальностей: акушерства-гінекології та ендокринології.

Гуртківці обох кафедр підготували цікаві, змістовні доповіді з даної тематики. Від кафедри ендокринології виступила шестикурсниця медичного факультету №1 Анна Дронів, яка розповіла про етіологію, патогенез та основи лікування цього захворювання, особливості інсулінотерапії та модифікації способу життя.

Студентський науковий гурток кафедри акушерства і гінекології №2 представили четвертокурсниці цього ж факультету Анастасія Відіш і Ксенія Зелікова. Доповідачки розповіли про особливості ведення вагітності у жінок з діабетом, терміни скринінгу та оптимальні методи розродження, про наслідки гестаційного діабету для матері та дитини.

Окрім того, наукові наставники, асистенти Вікторія Єрохович і Наталія Скуратіній та старости СНГ студентки Діана Суворова і Софія Шипко, організували тематичну наукову вікторину. Відтак учасники спільного засідання закріпили та поглибили свої теоретичні знання з обговорюваної теми.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри ендокринології

та кафедри акушерства і гінекології №2