Гуртківці досліджували практичну складову маркерної діагностики вірусних гепатитів

29.05.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося завершальне у цьому навчальному році засідання студентського наукового гуртка (СНГ) кафедри інфекційних хвороб на тему «Маркерна діагностика вірусних гепатитів». Тема засідання є надзвичайно актуальною, адже поширеність зазначеного захворювання в Україні сягає загрозливих масштабів.

Спікерками заходу виступили доцентки кафедри інфекційних хвороб Олександра Безродна та Олена Вінницька. Вони представили проблематику маркерної діагностики вірусних гепатитів в інтерактивній формі, з використанням даних опитувань лікарів та пацієнтів, практичних кейсів. Йшлося також про терміни доцільної діагностики гепатитів А, Е, В, D і С та діагностику окультного (прихованого) гепатиту В. Гуртківці взяли активну участь у дискусії. А для закріплення нових знань самостійно інтерпретували різні варіанти результатів маркерної діагностики у формі гри.

Завдяки ґрунтовному опрацюванню теми студенти у майбутньому зможуть самостійно визначити, на якій стадії розвитку хвороби знаходиться пацієнт, ознайомившись з його аналізами, розпізнати фактори ризику важкого перебігу вірусних гепатитів, за потреби призначити додаткове обстеження та вчасно діагностувати ускладнення, що є важливими навичками для лікарів будь-яких спеціальностей. До речі, тема засідання була обрана відповідно до опитування студентів, які прагнуть опанувати якомога більше практичних навичок лікаря під час навчання в Університеті.

У наступному навчальному році перше засідання СНГ кафедри інфекційних хвороб планується у вересні. Підбиратимуть найбільш актуальні теми засідань, що є ефективною практикою загальної підготовки майбутніх лікарів.

Запрошуємо до активної співпраці та долучатися до наукового життя Університету студентів усіх факультетів і курсів. З розкладом роботи СНГ НМУ можна ознайомитися за посиланням.

За інформацією кафедри інфекційних хвороб