ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

19.08.2022

Всесвітній день гуманітарної допомоги, заснований  Генеральною Асамблею ООН 2008 року, щорічно відзначається 19 серпня. З перших днів повномасштабної війни російської федерації проти України Національний медичний університет імені О.О. Богомольця став хабом гуманітарної допомоги. За цей час працівники, студенти Університету разом із компанією ТОВ «ДЖІТЕЛ» та волонтерами  доставили до звільнених та зруйнованих ворожими обстрілами міст та сіл України близько 150 тонн гуманітарного вантажу, отриманого від партнерів з Польщі, Німеччини та інших країн Європи та світу.

На ім’я ректора, професора Юрія Кучина надходить чимало подяк від територіальних громад, лікарень, військових частин та представників силових структур України за надану гуманітарну допомогу та підтримку. Це свідчить про важливість і шляхетність справи, яку робить НМУ у цей важкий для країни час.   

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, який очолює штаб гуманітарного хабу НМУ, пригадав один з рейсів з ліками, їжею, водою, ковдрами і теплим одягом до звільненої Бородянки: «Ми були одними з перших, хто привіз допомогу до майже вщент знищеного міста. Після другої поїздки до Бородянки і зустрічі з мешканцями сусідніх сіл, прийняли рішення, крім гуманітарного вантажу, додатково формувати пакунки з продуктами та предметами особистої гігієни для мешканців прилеглих сіл. Потім були Гостомель, Буча, Чорнобиль та багато інших міст і сіл України». Він також зазначив, що штаб зробив за цей час чимало, але ще більше роботи попереду.

Медикаменти, перев’язувальні матеріали, медичні прилади та устаткування для лікарень Сумщини, Івано-Франківщини, Дніпропетровщини, Києва, обладнання для пожежної частини ДСНС Дніпропетровської області, ноутбуки, рації, спеціальне радіотехнічне обладнання для військових та силових структур України ­— це далеко не повний перелік вкрай необхідних речей, які доставив НМУ за адресою.

Так, нещодавно мешканка Макарова, доцент кафедри організації та економіки фармації Іванна Саханда передала  від гуманітарного штабу НМУ 40 жителям цього селища, які пережили окупацію, лікарські засоби, їжу, предмети особистої гігієни. Комунальне некомерційне підприємство «Макарівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» отримала ліки, медичне обладнання, антисептики, а Добровольче формування № 1 Макарівської селищної територіальної громади — 40 бандажів ізраїльського виробництва.

Напередодні Всесвітнього дня гуманітарної допомоги співробітники НМУ разом з ТОВ «ДЖІТЕЛ», яке очолює Михайло Шейко, доставили вантаж на південь України, до міста, розташованого на лінії бойового зіткнення.

 

Пресцентр