ГРАНТОВА ПРОГРАМА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ "ГОРИЗОНТ-2020"

16.03.2015

Шановні колеги!

Як вам відомо, 20 березня Україна офіційно підпише угоду про приєднання до грантової програми Європейського союзу «Горизонт – 2020».

Таким чином, вже найближчим часом українські науковці і викладачі зможуть скористатися інструментами цієї грандіозної програми у тому ж обсязі, що і їх європейські колеги.

Проте, якщо ви вже цікавилися умовами отримання коштів, то знаєте, що вони виділяються під фінансування проектів. Будь – яка значуща наукова ідея, методика, розробка повинна бути проектно оформлена, із дотриманням усіх вимог, прийнятих у європейських донорських структурах. Те ж саме стосується фінансування розвитку наукової кар’єри та академічної мобільності викладачів і студентів.

Зважаючи на це, Центральноєвропейська академія навчань та сертифікації (CEASC), Бидгощ, Польща розпочинає серію спеціалізованих тренінгів для українських викладачів і науковців з опанування проектного підходу для роботи у програмі ЄС «Горизонт – 2020».

Перший тренінг за тематикою “Інструменти підтримки мобільності науковців в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки” відбудеться у Києві 23 – 24 квітня.

Його проведе міжнародна тренерська група у складі українських і польських фахівців, які мають багаторічний досвід у написанні і реалізації проектів, у тому числі освітнього і наукового спрямування.

Микола Смолінський – президент CEASC, консультант з написання проектів до Європейських структурних фондів.

Томаш Яніак (Tomasz Janiak) – юрист та економіст (МВА), експерт з пошуку фінансових ресурсів та управління проектами для сектору малих і середніх підприємств (МСП), фахівець з освітніх та інвестиційних проектів. Має великий досвід в сфері консалтингу стосовно джерел фінансування інвестиційних проектів та з розвитку міжнародного бізнесу на території Польщі, м. Лодзь (Польща)

Гжегож Гродек (Grzegorz Grodek) – експерт з підготовки, аплікування та управління проектами. Під час роботи в Агенції Розвитку Підприємництва управляв кількома десятками проектів, що фінансувались структурними фондами ЄС на загальну суму більше 50 000 000 eur. На даний момент спеціалізується у роботі з інструментом Erasmus + (попередньо – LLP), 15 підтриманих проектів на суму бульше 4 млн eur

Докладніше про тренінг можна прочитати на сайті http://www.ceasc-bw.com/products/instrumenty-pidtrymky/
Актуальну інформацію про проекти фундації ви також можете отримувати, підписавшись на нашу сторінку в мережі Фейсбук