ГРАНТ НА СТВОРЕННЯ ТРЕНІНГОВОГО ЦЕНТРУ З ЛАПАРОСКОПІЧНОЇ ХІРУРГІЇ

25.03.2016

Лікарі-інтерни кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Сергій Петрик та Антон Гончаренко здобули грант на створення тренінгового класу з лапароскопічної хірургії.

Створення тренінгового центру стало можливим завдяки реалізації програми «Підтримка молодіжних ініціатив» корпорації «Юрія-Фарм», він діятиме на клінічній базі кафедри – Національній дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ».

НДСЛ «ОХМАТДИТ» –  краща дитяча лікарня країни, де у своїй роботі лікарі намагаються, попри всі труднощі, надавати  маленьким пацієнтам висококваліфіковану,  якісну і сучасну медичну допомогу у відповідності до вимог міжнародних стандартів.

Наразі, однією з сучасних швидко прогресуючих хірургічних методик є лапароскопічна хірургія. Лапароскопічна техніка в хірургії має безліч переваг: низьку травматичність, зменшення часу перебування дитини в стаціонарі, зниження післяопераційних ускладнень, швидке відновлення пацієнта після втручання. Дана методика активно використовується в клініці протягом останніх 10 років.

Для кваліфікованої підготовки спеціалістів з лапароскопічної хірургії необхідні поетапні курси в обладнаних сучасними тренажерами класах  та лабораторіях. Клінічна база НДСЛ «ОХМАТДИТ» здійснює підготовку наукових співробітників, клінічних ординаторів, лікарів-інтернів та студентів старших курсів, в зв’язку з чим має потребу в подібному обладнанні.

Переможці гранту висловлюють щиру подяку фармацевтичній корпорації «Юрія-Фарм», професору кафедри дитячої хірургії Василю Притулі та гуртківцям кафедри дитячої хірургії за всебічну підтримку ініціатив, реалізація яких дозволить покращити спеціалізовану підготовку медичних кадрів, для забезпечення надання медичної допомоги дитячому населенню України.

Спільними зусиллями змінимо світ на краще.

Прес-центр