ГОЛОВА ПРОФКОМУ СПІВРОБІТНИКІВ НМУ, ПРОФЕСОР Л.М. ЯРЕМЕНКО ПРО ПІДСУМКИ ЛІТНЬОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ І ВІДПОЧИНКУ

23.09.2021

Одним із пріоритетів діяльності Профкому Університету є організація відпочинку та оздоровлення співробітників НМУ, членів профспілки, та їхніх дітей. Підсумки літнього відпочинку та оздоровлення підбиваємо з Головою профспілкового комітету співробітників Університету, професором Л.М.Яременко.

«Організувати відпочинок і оздоровлення у період пандемії коронавірусної хвороби було дуже непросто, але Профспілковий комітет разом із керівництвом Університету зробили все, щоб цього літа наші співробітники та їхні діти змогли добре оздоровитися та відпочити.  Протягом літнього періоду 2021 року  профспілковий комітет співробітників видав 20 путівок для оздоровлення дітей співробітників (членів профспілки). 14 дітей було оздоровлено в дитячому лікувально-оздоровчому комплексі «Сузір’я Таврії», що у місті Скадовську Херсонської області; 6 – в оздоровчому таборі «Лідер» Пуща Водиця Київської області.

На організацію оздоровлення та відпочинку дітей було залучено 287,5 тис. грн. Позиція профкому така – жодна заява батьків не має залишатися без забезпечення путівкою. Цього року було 20 заяв і ми видали 20 путівок. За зверненнями членів профспілки здійснювалася виплата коштів на оздоровлення дітей. Всього було 8 заяв, а загальна сума коштів, які Профком  виплатив на оздоровлення дітей, становила 13000.00 грн. Зазвичай щороку Профспілковий комітет оздоровлює до 70 дітей. Останні два роки через пандемію коронавірусної хвороби, батьки побоюються відправляти дітей на відпочинок. Ми переконані, коли пандемія нарешті завершиться, кількість оздоровлених за сприяння і допомоги профкому дітей зросте до звичного числа.

Профспілковий комітет подбав також і про співробітників, яким було запропоновано оздоровитися в державному закладі «Спеціалізований  (спеціальний) санаторій «Приморський «МОЗ України  в селі Курортне Білгород-Дністровського району Одеської області та пансіонаті «Співдружність» смт Лазурне Скадовського району Херсонської області. Пропозицією скористалися 7 членів профспілки, путівки видавалися з частковою компенсацією у 30%.

Для членів Приймальної комісії НМУ було організовано колективний відпочинок в одному із чудових куточків Одещини, селі Курортному на узбережжі Чорного моря. Понад 20 осіб скористалися прекрасною можливістю відпочити протягом 4 вихідних днів. Профспілка оплатила автобус для оздоровчої поїздки. Крім того Профком проводить часткову компенсацію за самостійно придбані путівки до санаторних та оздоровчих закладів, зареєстровано 9 звернень, виплачена часткова компенсація на загальну суму 22800.00 грн.

Ми чудово розуміємо, що добре організований відпочинок і оздоровлення співробітників НМУ (членів профспілки) та їхніх дітей завжди «окупаються» покращенням здоров’я, хорошою працею протягом року, гарним настроєм, а головне, відчуттям турботи та уваги до себе з боку нашої профспілкової організації».

 

Прес-центр