Герої серед нас: серед випускників фармацевтичного факультету – захисники України!

12.01.2023

У другий день екзаменаційної сесії здобувачів вищої фармацевтичної освіти, відмінні знання з фахових дисциплін продемонстрували два студенти, які зараз служать у лавах Збройних Сил України та прискорюють нашу перемогу. Це підполковник ЗСУ Євгеній Рабош і виконуючий обов’язки сержанта роти Сергій Лучин. Попри службу, студенти-випускники складали комплексний атестаційний іспит офлайн.

Євгеній Рабош родом із Житомирщини, розпочав військову кар’єру з Житомирського військового інституту імені П.С. Корольова, де у 2013 році отримав диплом з відзнакою та кваліфікацію інженера-електроніка, офіцера управління тактичного рівня. Тогоріч Євгеній призначений на посаду командира взводу окремого батальйона радіелектронної боротьби, а у 2016-2018 роках – вже був командиром роти. У 2018 Євгеній звільнений у запас і цього ж року поступив на фармацевтичний факультет Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Професія фармацевта була дитячою мрією Євгенія, адже його завжди захоплювали природничі та медичні науки. Навіть у студентські роки його улюбленими дисциплінами стали токсикологічна та судова хімія, фармацевтична хімія і технологія лікарських засобів, підручники яких Євгеній читав із захопленням і з великою цікавістю відвідував практичні заняття. Викладацький склад факультету вразив Євгенія своїм професіоналізмом, теплим ставленням до студентів і взаємодопомогою. Основною повсякденною діяльністю у службовий час є проведення договірної роботи щодо надання послуг з ремонту та закупівлі обладнання у сфері радіоелектронної боротьби. У вільний від служби час він займається спортом (легка атлетика, воркаут, армрестлінг) і читанням історичної та наукової літератури. Окрім цього, має значні спортивні досягнення: кандидат у майстри спорту з військово-спортивного комплексу та І розряд із рукопашного бою. Натхненням для нього є родина. Євгеній – молодий тато та має двох дітей: сина і донечку. Після перемоги України планує використовувати набуті знання задля розвитку напрямку військової фармації, у відповідності до європейських стандартів.

Сергій Лучин, який народився у місті Яготин Київської області, отримує вже третю освіту. Першу він здобував у Чорнобильському медичному училищі, де отримав диплом фельдшера. Потім закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «Медичний та фармацевтичний менеджмент». Військовий шлях Сергія почався ще зі строкової служби у прикордонних військах. З початку широкомасштабного вторгнення росії, він мобілізований до лав Збройних Сил України та має звання сержанта Сил територіальної оборони ЗСУ. Навчання в нашому Університеті теж було давньою дитячою мрією Сергія, адже тут знаходиться провідний фармацевтичний факультет нашої країни, що готує кваліфікованих фахівців фармацевтичної галузі. Рушійним фактором щодо вступу на фармацевтичний факультет стала робота Сергія, адже тоді він працював у секторі запобігання корупції Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України та мав практичні знання з деяких аспектів регулювання фармацевтичної сфери. Під час навчання його найбільше захоплювала фармацевтична хімія, що викладається на кафедрі хімії ліків і лікарської токсикології, що очолює професор Ірина Ніженковська. Високий рівень навчання та досвідченість викладачів приємно вразили Сергія. У вільний від служби час він займається комп’ютерним програмування та радіоелектронікою, також є членом Федерації Таеквон-до ITF України. Сергій відмінний сім’янин – має двох синів, один з яких теж планує вступати до НМУ наступного року. У Сергія є мрія – відкрити власну аптеку з екстемпоральним виготовленням ліків. І вона обов’язково здійсниться після нашої перемоги.

Дякуємо захисникам за сили та мужність протистояти ворогу та боротися за мир і спокій українців. Бажаємо козацького здоров’я та реалізації всіх планів і заповітних мрій!

 

За інформацією фармацевтичного факультету