ФОНДИ БІБЛІОТЕКИ НМУ ПОПОВНИЛИСЯ ПОДАРОВАНИМИ ПРИМІРНИКАМИ МОНОГРАФІЇ “ДІАГНОСТИКА, ОРТОПЕДИЧНЕ ЛІКУВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКА М’ЯЗОВО-СУГЛОБОВОЇ ДИСФУНКЦІЇ СКРОНЕВО-НИЖНЬОЩЕЛЕПНИХ СУГЛОБІВ”

19.05.2022

Колектив бібліотеки висловлює подяку проректору з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професору Олександру Андрійовичу Канюрі  та завідувачу кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології, доценту Тетяні Михайлівні Костюк за подаровані екземпляри монографії:

Канюра О. А.  Діагностика, ортопедичне лікування та профілактика м’язово-суглобової дисфункції скронево-нижньощелепних суглобів : монографія/ О. А. Канюра, Т. М. Костюк. – Київ: Книга-плюс, 2022.–199 с., іл.

Монографію присвячено комплексному дослідженню стану скронево-нижньощелепних суглобів (СНЩС), клінічній картині, ортопедичному лікуванню та профілактиці м’язово-суглобової дисфункції цієї недуги. Наведено новий алгоритм комплексної діагностики, лікування та профілактики м’язово-суглобової дисфункції СНЩС. Отримані та наведені в монографії результати досліджень авторів і стали підставою для розробки нових методів й алгоритмів діагностики та лікування патології СНЩС.

Оригінальна концепція об’єднаних патогенезів м’язово-суглобової дисфункції СНЩС, науково обґрунтована авторами, стала підґрунтям моделі діагностики та лікування пацієнтів з дисфункцією СНЩС. Винятковість і цінність створеного та запропонованого авторами напрямку роботи полягають у тому, щоб під час лікування пацієнта з дисфункцією СНЩС якомога точно визначити всі необхідні пошкоджені ланки патогенезу цієї патології.

Для науковців та лікарів, які працюють у галузі стоматології.

З монографією можна ознайомитися та взяти її в користування у відділі наукової медичної літератури (стоматологічний корпус, бібліотека, 1-й поверх, кімната № 4).

 

Бібліотека НМУ