ФАКУЛЬТАТИВНА ШКОЛА-СЕМІНАР З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ: ПІДСУМКИ КОНКУРСУ «СТУДЕНТИ-МЕДИКИ ЧИТАЮТЬ ВІРШІ»

28.12.2020

Завершено конкурс «Студенти-медики читають вірші», що проводився за ініціативою та в рамках роботи факультативної школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики»  у жовтні – листопаді 2020 року. У конкурсі взяли участь студенти  НМУ імені О.О. Богомольця,  Медичного інституту Сумського державного університету та Казахського Національного медичного університету імені С.Д. Асфендіярова ( Республіка Казахстан,     м. Алмати).

На конкурс було подано близько 50 робіт. До його журі увійшли науково-педагогічні співробітники  цих вищих медичних навчальних закладів, а також  запрошені фахівці у галузі мистецтва. Модераторами конкурсу були доценти кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики НМУ імені О.О. Богомольця Анатолій Єгоренков та Вікторія Пащенко.

Нагадаємо, що раніше вже було визначено лідерів глядацьких  симпатій (див.:   https://nmuofficial.com/news/shkola-seminar-problemy-fizyky-zhyvogo-ta-bioetyky-prodovzhuye-konkurs-studenty-medyky-ta-vykladachi-chytayut-virshi/ ).   І от журі  визначило  переможців у головній номінацій конкурсу – «артистизм виконання».

Переможцями стали такі студенти:    I-е та II-е місця: Анастасія Пономаренко  та Анастасія Шинкар (НМУ імені О.О. Богомольця); III місце:   Анастасія Прокопець (НМУ імені О.О. Богомольця) та Алі Хава (Казахський Національний медичний університет імені С.Д. Асфендіярова, м. Алмати);  IV місце: Кирило Орленко, Вікторія Бурнель,  Людмила Жорняк,  Тетяна Данилова (НМУ імені О.О. Богомольця).

Переможці конкурсу отримали призи-сувеніри. Наприклад, член журі  Єлизавета  Радванська (колишня студентка НМУ імені О.О. Богомольця) передала для переможців  кілька екземплярів своєї авторської збірки віршів та прози, а член журі Олександр Коняєв – диски із  записами нового альбому своїх авторських пісень.   У проведеній анкеті члени журі звернули свою увагу на значення конкурсу для формування особистості майбутніх лікарів.

Скажімо, наш колега, член журі з Казахського Національного медичного університету (кафедра соціально-гуманітарних дисциплін) Нургуль Абдразакова  написала: «…Конкурс об’єднує інтереси студентів, дає їм можливість розкрити свої таланти …». Член журі, доцент  Ніна Трухачева вказала, що «…Подія цікава та потрібна і викладачам, і студентам.   Багато   відкриттів зробила для себе особисто..».

А член журі – доцент  кафедри громадського здоров’я Медичного інституту Сумського державного університету  Ганна Губенко зазначила : …вважаю, що у часи дистанційної освіти студентству не вистачає психо-емоційної підтримки. Тому учасники відзначають, що участь у конкурсі змогла відключити їх від напруги”     .    Отже, і учасники  і  члени журі були задоволені конкурсом та його  результатами.

Роботи переможців можна побачити на youtube–сторінці школи-семінару (за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YdCJ6Zrj6wc&t=661s ) та ще раз підтримати  переможців конкурсу своїми   «лайками».

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару «Проблеми фізики живого та біоетики»