Фахівці Університету виступили співорганізаторами конференції з дерматовенерології

03.06.2024

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічний досвід та організаційно-методологічні аспекти української дерматовенерології в умовах воєнного стану» об’єднала провідних науковців, лікарів-дерматовенерологів і лікарів суміжних спеціальностей з Грузії, Латвії та України. Співорганізаторами масштабного заходу виступили фахівці кафедри дерматології та венерології з курсом косметології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за сприяння керівництва Університету і Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів.

У межах потужного дводенного форуму відбулося пленарне засідання, присвячене клінічному досвіду та організаційно-методологічним аспектам української дерматовенерології в умовах воєнного стану, мультидисциплінарним підходам до терапії хронічних дерматозів. Завідувач кафедри дерматології та венерології НМУ імені О.О Богомольця Віктор Степаненко відкрив засідання доповіддю, що висвітлювала питання надання дерматовенерологічної допомоги населенню України та підготовки лікарів-дерматовенерологів в інтернатурі в умовах воєнного стану в Україні, а також сучасні виклики у боротьбі із заразними шкірними хворобами і інфекціями, що передаються статевим шляхом.

Учасники заходу обговорили сучасні можливості зовнішньої антибактеріальної терапії, лікування патології сальних залоз, роль біотину в лікуванні захворювань волосся, алгоритм зовнішньої терапії хронічних дерматозів та соціально-медичний вимір проблеми антимікробної резистентності в дерматовенерології.

Під час чотирьох секційних засідань конференції фахівці розглянули важливі теми, що стосувалися певних особливостей клінічного перебігу, діагностики та комплексного лікування хронічних дерматозів. Значну увагу приділили актуальним питанням дерматокосметології, сучасним особливостям клінічного перебігу та діагностики новоутворень шкіри. Акцентували увагу на новітніх підходах у діагностиці та терапії новоутворень шкіри, посткомбатних і цивільних рубців та опіків.

До участі у науково-практичній конференції долучилися не тільки провідні науковці та лікарі-практики, а й талановита та активна молодь, яка бачить свій професійний шлях у медицині. Масштабний форум надав учасникам можливість збагатити свої знання і поділитися власним досвідом із колегами.

Повна відеоверсія конференції за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=CmhksC58c8M&feature=youtu.be,

https://youtu.be/dAoy1nxYxZA

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри дерматології та венерології з курсом косметології