Фахівці НМУ вивчали питання стратегічного планування у межах Україно-швейцарського проєкту

26.03.2024

У межах участі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в Україно-швейцарському проєкті «Розвиток медичної освіти» наші колеги стали слухачами тренінгу «Стратегічний розвиток медичної освіти». Під час активності проєкту з розвитку викладацької майстерності учасники розглянули питання стратегії і стратегування, а під час практичної частини працювали над власними проєктами розвитку закладу вищої медичної освіти.

Так, упродовж двох днів учасники тренінгу з НМУ імені О.О. Богомольця та Івано-Франківського НМУ спільно і порізно працювали над стратегією розвитку свого закладу вищої медичної освіти. Вони опрацювали основні стратегічні поняття і методи, отримали можливість застосувати отримані знання для роботи над стратегічними проєктами у ЗВО. Зокрема, виконували аналіз цільових аудиторій, конкурентних переваг, ефективно визначали проблеми та шукали до них рішення. Учасники отримали менторську та експертну підтримку від команди Україно-швейцарського проєкту та тренерів: фасилітаторки, консультантки з організаційного розвитку Тетяни Немирович і експерта та співзасновника Українського центру охорони здоров’я – UHC Матвія Хренова. Спільно з експертами учасники тренінгу обговорили можливі напрями змін та стратегування.

Наш Університет у потужному заході, що відбувся у Житомирі, представили проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, директорка Інституту післядипломної освіти Тетяна Вежновець, директорка Навчально-наукового центру неперервної професійної освіти ІПО Леся Лимар, директор Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Борис Паламар, вчений секретар Роман Паливода, начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації Інна Кучеренко, відповідальний секретар Приймальної комісії Максим Тарасенко, заступник відповідального секретаря приймальної комісії Владислав Мороз, декан медичного факультету №1 Володимир Мельник, декан медичного факультету №2 Руслан Цимбалюк, деканка медичного факультету №3 Оксана Виговська, деканка стоматологічного факультету Наталія Біденко, завідувач кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Анатолій Гринзовський, голова Товариства молодих вчених та спеціалістів Ірина Костюк.

Участь НМУ у проєкті, що реалізується в Україні Швейцарським інститутом тропічного й громадського здоров’я (Swiss TPH) за фінансуванням Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation-SDC) надзвичайно важлива для нашого Університету, оскільки допоможе науково-педагогічному колективу поліпшити професійні компетенції з урахуванням досвіду провідних європейських університетів. Завдяки міжнародній співпраці заклад отримає різноманітну підтримку – експертну, нормативну й освітню для розвитку медичної освіти та впровадження найкращих практик у навчанні, що сприятиме якісній підготовці майбутніх лікарів.

 

Пресцентр НМУ за інформацією

Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»