Фахівці НМУ стажувалися в Університеті прикладних наук Сатакунти

06.11.2023

Співробітники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця пройшли стажування у рамках проєкту «Технології в реабілітації (Тес-Re)», що реалізовується Фінським національним агентством освіти. На базі факультету охорони здоров’я та соціального забезпечення Університету прикладних наук Сатакунти вони ознайомилися із сучасними симуляційними кімнатами, опрацьовували складні сценарії з реабілітації, узгодили плани щодо співробітництва між закладами вищої освіти.

В одному з найбільших університетів прикладних наук на заході Фінляндії стажування пройшли завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професорка Олена Дорофєєва, доцентки кафедри Ксенія Яримбаш та Оксана Глиняна, директорка Навчально-наукового центру медичних симуляцій Юлія Бойко. Вони взяли участь у робочих зустрічах з викладачами та адміністрацією фінського університету, обговорили питання реалізації проєкту Тес-Re.

Під час заходу Олена Дорофєєва та Юлія Бойко представили колегам змістовні доповіді, зокрема, висвітлили актуальні теми «Освіта в Україні, особливості підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності 227 «Терапія та реабілітація в НМУ імені О.О. Богомольця» і «Створення та функціонування Навчально-наукового центру медичних симуляцій Національного медичного університету імені О.О. Богомольця».

Делегація нашого Університету відвідала технологічну лабораторію RoboAL, будинок зі штучним інтелектом MeWet, організації охорони здоров’я та соціального забезпечення, технологічних компаній. Фахівці обговорили й важливі питання симуляційної педагогіки, отримали чудову можливість ознайомитися з симуляційними кімнатами та отримали сертифікати щодо проходження міжнародного стажування.

Що важливо, під час зустрічей українсько-фінська сторони узгодили план співробітництва кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, Навчально-наукового центру медичних симуляцій НМУ та факультету здоров’я та соціального забезпечення Університету прикладних наук Сатакунти. Попередньо, запланували реалізувати спільний навчальний курс «Технології симуляційного навчання в терапії та реабілітації» для магістрів партнерських університетів на платформі MOODLE.

Пресцентр НМУ за інформацією Навчально-наукового центру медичних симуляцій НМУ