Фахівці НМУ провели профорієнтаційну зустріч з ліцеїстами «Кадетського корпусу»

12.04.2024

10 квітня фахівці факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели профорієнтаційну зустріч для учнів старших класів у ліцеї-інтернаті №23 «Кадетський корпус». Ліцеїсти з цікавістю дізналися про славетну історію нашого Університету, освітні можливості та спеціальності, на які можуть вступити абітурієнти у нинішньому році.

Деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, професорка Наталія Козак розповіла учням-кадетам про історію заснування факультету, особливості навчальної програми з підготовки лікарів для Збройних Сил України та інших військових формувань. Також учасники профорієнтаційної зустрічі з перших вуст дізналися про можливості для здобуття у НМУ ступеня магістра за спеціальностями 222 «Медицина» та 227 «Фізична терапія, ерготерапія», бакалаврського ступеня на спеціальності 227 «Терапія та реабілітація», що дозволяє працювати за фахом у закладах охорони здоров’я або служити у складі українських сил оборони.

У заході також взяли участь голова Студентської ради факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Ніколетта Дмитруліна, староста 6 курсу спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» Євгеній Максімов, майбутні військові лікарі Назар Петраковський та Олег Мусійчук, які докладно розповіли ліцеїстам про практику оволодіння у НМУ навичками домедичної і першої медичної допомоги, що дає шанси на порятунок свого життя та побратимів у кризових ситуаціях.

Представники ФПЛ ЗСУ поінформували учасників заходу про освітньо-педагогічні засади та фахові цінності, якими славиться наш Університет. Зокрема, про культивування високих моральних, загальнолюдських та професійних якостей у студентському середовищі, умови для всебічного та гармонійного розвитку особистості, виховання у здобувачів освіти почуття обов’язку і готовності до захисту Батьківщини. Під час дискусії не оминули і теми російсько-української війни, що болить кожному громадянину нашої країни.

За інформацією факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України