Фахівці НМУ представили у Польщі досвід щелепно-лицевої хірургії в умовах війни

07.12.2023

Два роки співробітники кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця співпрацюють із фахівцями Центру щелепно-лицевої хірургії дитячої лікарні Вармії та Мазурії (м.Ольштин, Польща). Нещодавно наші фахівці виступили з програмними лекціями на конференції «Ускладнення в щелепно-лицевій хірургії», організованій з нагоди відзначення 15-річчя Центру та обговорили питання поглиблення співпраці з польськими колегами.

Захід, що відбувся у місті Ольштин, став важливим міжнародним науковим майданчиком, де фахівці з Польщі та світу ділилися досвідом і дослідженнями. Завідувач кафедри ЩЛХ та сучасних стоматологічних технологій ІПО Андрій Копчак і доцент кафедри Юрій Чепурний, які увійшли до складу наукового комітету конференції, розпочали форум рядом лекцій «Уроки війни: вторинні реконструкції вилицевого комплексу і орбіти; проблеми реконструкції нижньої щелепи». Під час заходу обговорили причини та природу виникнення ускладнень в щелепно-лицевій, пластичній, реконструктивній хірургії та дентальній імплантації.

До складу української делегації також увійшли асистентка кафедри Тетяна Павличук та аспірант Ростислав Терлецький. Нагадаємо, що у рамках співпраці з Центром щелепно-лицевої хірургії дитячого шпиталю Вармії та Мазурії, аспірант кафедри Ростислав Терлецкий виконує наукове дослідження під подвійним керівництвом: професора Андрія Копчака і завідувача Центру доктора Криштова Довгярда. Тож під час конференції обговорили також подальший план науково-освітньої співпраці.

Пресцентр за інформацією кафедри ЩЛХ та

сучасних стоматологічних технологій ІПО