ФАХІВЦІ НМУ НА 51-МУ З’ЇЗДІ СВІТОВОГО ТОВАРИСТВА ДОСЛІДЖЕННЯ СКОЛІОЗУ

28.09.2016

21-24 вересня 2016 року у Празі (Чеська Республіка) відбувся 51-ий з’їзд світового товариства вертебрологів та нейрохірургів світу з дослідження сколіозу (SRS).

Співробітники кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у заході. Серед науковців на Конгресі побували фахівці відділення ортопедії та травматології НДСЛ «ОХМАТДИТ» та Інституту патології хребта та суглобів імені М.І. Ситенка: завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ, головний дитячого ортопед-травматолог МОЗ України, професор А.Ф. Левицький; лікар-вертебролог М.М. Доляницький; професор А.О. Мезенцева, д.мед.н. Д.Е. Петренко; лікар- вертебролог Д.О. Демченко.

Під час з”їзду було представлено більше 100 доповідей. Участь у симпозіумі взяли провідні фахівців з багатьох країн світу – США, Англія, Австрія, Німеччина, Індонезія, Туреччина, Україна, Швейцарія, Франція, Чехія, Африка для обміну та обговорення наукових досягнень і практичних результатів в одному з найскладніших напрямів сучасного лікування хребта.

Розвиток хірургії хребта став можливим у світі та в Україні завдяки впровадженню в останні роки новітніх технологій, що ґрунтуються на високоточній інструментальній базі. Застосування цих технологій забезпечує проведення менш травматичних оперативних втручань на хребті, скорочення термінів лікування пацієнтів зі сколіозом, його ефективну професійну та соціальну реабілітацію, підвищенням якості життя людини в цілому.

Завдяки багаторічному досвіду та постійному розвитку хірургії хребта в Україні у хворих на сколіоз, з’явився шанс повернути здоров’я і повноцінне життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедра дитячої хірургії