Фахівчиня Університету взяла участь у Конгресі з подолання стресу та тривоги у світі

19.09.2023

Асистентка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, PhD Ірина Франкова взяла участь 4-му Конгресі «Подолання стресу та тривоги у світі хронічних криз: чого ми можемо навчитися з точки зору трансляції» Всесвітньої асоціації пов’язаних зі стресом і тривожними розладами «WASAD» в Цюріху (Швейцарія). Під час заходу співробітниця НМУ представила доповідь на тему «Втручання для сприяння психічного благополуччя населення України, постраждалого від війни».

У швидкому та складному світі питання стресу та тривоги стає все важливішим, особливо внаслідок пандемії COVID-19 та війни в Україні. Обидва ці фактори створили новий рівень стресу та невизначеності для окремих людей і спільнот у всьому світі, що спонукає розробити ефективні заходи для їх подолання.

Конгрес став ефективною платформою для передових трансляційних досліджень, найкращих практик із ефективних і безпечних методів лікування, а також стратегії профілактики психічних розладів, пов’язаних зі стресом і тривогою. Зокрема, включаючи синдром дефіциту уваги з гіперактивністю, депресію, панічні розлади, соціальні тривожні розлади, посттравматичний стресовий розлад, обсесивно-компульсивний розлад, когнітивні дисфункції. Під час Конгресу особливу увагу приділили питанню зменшення тягаря стресу та занепокоєння, пов’язаних з війною.

Набутий під час міжнародного заходу досвід Ірина Франкова планує передати колегам НМУ імені О.О. Богомольця.

Принагідно хочемо повідомити про інтерактивний ілюстрований посібник ВООЗ «Важливі навички в періоди стресу» під назвою DWM, що може допомогти у підтримці власного психічного здоров’я. Адже високий рівень стресу часто призводить до неприємних відчуттів у тілі, таких як прискорене серцебиття, головні болі та болі в животі, може викликати неприємні реакції, зокрема гнів або тривогу, безсоння.

DWM навчить Вас п’яти простим стратегіям і технікам, що допоможуть впоратися з такими ситуаціями.

Інтерактивний ілюстрований посібник DWM: https://dwmatters.eu

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії