Фахівчиня Університету пройшла стажування з інклюзивного навчання в Іспанії

06.06.2023

В останні роки зростає необхідність створення навчальних середовищ, що є гнучкими, рівноправними та інклюзивними. Важливим при розробленні стратегій розвитку освітнього процесу стає сприяння інклюзії в системі вищої освіти. Це вимагає від педагогічних працівників безперервної освіти та навчання, з метою подальшої розробки необхідних програм і формування знань та навичок для усунення системних помилок, сприяння гнучкості та інтеграції освітнього середовища для підтримки студентів з особливими потребами. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця підтримує ідею інклюзивності та делегує фахівців на міжнародні стажування у вивченні питання створення та підтримки інклюзивного навчального середовища, що сприятиме успішній підготовці студентів.

Доцентка кафедри мовної підготовки, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків нашого університету Світлана Лехніцька взяла участь у програмі стажування «Addressing inclusion from the EU framework» Гранадського університету м.Сеута (Іспанія). У стажуванні, що відбулося 22-26 травня, взяли участь 47 науково-педагогічних працівників з 19 країн Європи, Азії і Африки. Присутні ознайомилися з Європейським механізмом вирішення проблеми інклюзії, вивчили принципи роботи платформи EPALE, проєкти, що спрямовані на інклюзивне навчання, а також можливості міжнародної мобільності.

Світлана Лехніцька виступила з доповіддю щодо особливостей організації освітнього процесу в нашому Університеті. Участь у даному стажуванні стала унікальною нагодою ознайомитися з найсучаснішими досягненнями у сфері організації інклюзивного освітнього процесу, підсилити співпрацю з Гранадським університетом і представити НМУ імені О.О. Богомольця та Україну на міжнародній освітній арені.

Відтак такі заходи допомагають розширити знання у сфері дослідження інклюзивного навчання, ознайомитися з освітніми та науковими програмами закладів вищої освіти різних країн, обмінятися досвідом з колегами.

Пресцентр за інформацією відділу міжнародних зв’язків