Фахівчиня НМУ взяла участь в міжнародному конгресі у Швеції

27.05.2024

Нещодавно у Стокгольмі (Швеція) відбувся 26-й конгрес Європейського товариства ендокринологів (26th European Congress of Endocrinology 2024). Захід став важливою міжнародною подією, на якій зустрілися понад 4000 учасників зі 100 країн світу. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця на Конгресі представила завідувачка кафедри ендокринології, професорка Юлія Комісаренко.

У межах 26th European Congress of Endocrinology 2024 лікарі і науковці ділилися власним досвідом і новими досягненнями в ендокринології, розглянули теми сучасної діагностики та лікування цукрового діабету, захворювань щитовидної та паращитовидних залоз, патологій гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникової системи та інших станів, повʼязаних з дисфункцією ендокринних залоз.

Під час заходу професорка Юлія Комісаренко представила наукові досягнення співробітників кафедри ендокринології НМУ. Зокрема, спільну наукову роботу колективу, що  присвячена оцінці статусу вітаміну D та ступеня депресії у пацієнтів з цукровим діабетом другого типу в умовах хронічного стресу. Її автори – професорка Юлія Комісаренко, доцентка Марина Бобрик, асистентка Вікторія Єрохович.

26-й конгрес Європейського товариства ендокринологів став чудовою можливістю для представлення власних наукових досягнень, огляду напрацювань світових класиків в галузі ендокринології, а також сприятиме впровадженню нових сучасних стандартів розвитку медицини та науки в нашому Університеті. Українські вчені, зокрема завідувачка кафедри ендокринології НМУ Юлія Комісаренко, яскраво представили інформацію про наукові здобутки українських вчених та отримали підтримку від європейської медичної спільноти.

 Пресцентр НМУ за інформацією кафедри ендокринології