І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ “ГІГІЄНА”

13.02.2017

На кафедрі гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна».

В І етапі олімпіади взяли участь 14 студентів 3, 4 і 5 курсів медичних факультетів № 1, 2, 3 і 4. Серед учасників були і молоді науковці, і студенти з гігієнічною практикою в практичних закладах охорони здоров’я.

Олімпіада проходила в три етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення ситуаційної задачі, оцінка компетентності при роботі з приладами.

2-3 березня 2017 року відбудеться ІІ етап Всеукраїнської студентської Олімпіади з дисципліни «Гігієна». Для участі в ІІ етапі олімпіади з дисципліни «Гігієна», оргкомітет І етапу Олімпіади рекомендував студентів-переможців І етапу: Микиту Фогеля (4 курс, медичний факультет №4), Наталію Пелешок (3 курс, медичний факультет №2) і Катерину Струбчевську (3 курс, медичний факультет №1).

Відновлення традиції проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна» на базі НМУ є для університету і для кафедри гігієни та екології як опорної, одним із показників стимулювання розвитку профілактичних пріоритетів у медицині, можливості виявлення та заохочення до подальших наукових здобутків у галузі гігієни студентів різного фахового спрямування.

Успішне проведення олімпіади з дисципліни «Гігієна» відбулося за підтримки заступника голови журі, Директора Інституту гігієни та екології, професора Сергія Омельчука; старости СНТ кафедри В.В. Шлендика та членів апеляційної комісії: професора кафедри комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків М.М. Коршуна і професора кафедри гігієни праці і професійних хвороб Ю.О. Паустовського.

Кафедра гігієни та екології