ЕКЗАМЕН З ПАТОМОРФОЛОГІЇ СКЛАДАЮТЬ МАЙБУТНІ СТОМАТОЛОГИ

17.12.2020

Із 15 грудня зимова сесія охопила і студентів стоматологічного факультету. Перший важливий рубіж, що долають майбутні стоматологи, – екзамен з патоморфології. Протягом двох семестрів вони вивчали цю складну дисципліну на кафедрі патологічної анатомії №1. Сьогодні третьокурсники демонструють знання загальних патологічних процесів, патоморфології стоматологічних, соматичних та інфекційних захворювань.

На кафедрі є унікальний музей, в якому зібрано оригінальні гістологічні та макропрепарати. У його приміщенні відбувалися практичні заняття. Нині, в умовах пандемії, освітній процес набув дистанційного формату. Педагогічний склад кафедри доклав багато праці, щоб у нових умовах використовувати цю унікальну колекцію у навчальному процесі. Сьогодні фото макро- та мікропрепаратів активно використовуються для візуалізації онлайн іспитів.

Стоматологічна патоморфологія посідає чільне місце в екзаменаційному білеті і охоплює всі розділи стоматологічної науки. До речі, за знання стоматологічної патологічної анатомії студенти отримують максимальну кількість балів. На кафедрі переконані  у тому, що майбутні стоматологи повинні володіти базовими знаннями патоморфології для підтвердження клінічного діагнозу і використовувати при цьому патогістологічні дослідження, особливо у випадку підозри на онкозахворювання органів слизової порожнини та слинних залоз.

У полі зору деканату стоматологічного факультету весь хід зимової сесії. Декан факультету, професор Н.В.Біденко особисто побувала на кафедрі і була присутня під час іспиту. Наталія Василівна та її колеги подбали про організацію важливого етапу фахового становлення майбутніх стоматологів. У свою чергу екзаменатори – професори Л.М.Захарцева, Е.В.Черкасов, О.Г.Курик, доценти А.А.Балабай, В.В.Вербицький, М.В.Данилишина, О.Г.Рудницька, М.Б.Хоминська зробили все необхідне, щоб надати студентам можливість проявити свої знання із фундаментальної дисципліни.

                                                                        

Редакція газети «Медичні кадри»