ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ НА СТОМАТОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

31.03.2020

Період карантину на стоматологічному факультеті вже став часом напруженої роботи викладачів і студентів, з чималим компонентом творчості в пошуку нових підходів та методів оволодіння спеціальністю. Ще на початку карантину всі кафедри факультету розробили свої підходи до організації дистанційного навчання: це і листування за допомогою електронної пошти, і  чати зі студентами в різноманітних месенджерах (Viber, WhatsApp, Telegram, hangouts.google.com), відео-заняття (Viber, WhatsApp, Skype, Zoom, hangouts.google.com), створення студентами презентацій і відеопрезентацій тощо. Задача непроста, особливо для клінічних кафедр, адже для майбутніх лікарів-стоматологів надзвичайно важливими є практична підготовка, робота з реальними пацієнтами, відпрацювання мануальних та комунікативних навичок. Тож наразі клінічні кафедри намагаються наблизити завдання для студентів до практики: вирішуються ситуаційні задачі, відпрацьовуються правила заповнення зразків медичної документації, складаються плани лікування, пишуться докладні історії хвороби стандартного пацієнта.

Деканат підтримує постійний зв’язок із старостами усіх груп, тож якщо виникає будь-яка проблема з контактом з певною кафедрою чи викладачем, вона швидко вирішується у робочому порядку. Деканатом регулярно проводиться опитування студентів усіх курсів стосовно стану дистанційного навчання. Надаючи конкретну фактичну інформацію, студенти часом не можуть втриматись і від емоційних вражень. Наприклад, один із старост груп 1-го курсу зазначив, що «на карантині нам зовсім не до відпочинку. Задають більше, ніж зазвичай. Уся група обговорює лише дистанційне навчання, і як було добре, коли ми ходили на пари. Іноді так і хочеться сказати: «Я хочу в НМУ»!»  Приємно читати й такі неформальні відгуки: «Дуже все круто зробили, прямо не очікували, що настільки індивідуально доберуть багато різноманітних завдань за темами!» (5 курс).

Після публікації Наказу №160 від 18.03.2020 «Про організацію дистанційного навчання студентів (інтернів) під час карантину COVID-19» усі студенти та викладачі факультету надали інформацію для реєстрації на веб-ресурсі neuron.nmuofficial.com, на даний час кафедрами активно завантажується контент та налагоджується робота на цьому ресурсі. Отже, за словами знову ж таки студента 4 курсу: «Роботою зайняті, без діла не сидимо»!

 

Прес-центр за матеріалами деканату стоматологічного факультету