ДРУГИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ГІГІЄНА»

18.03.2019

Третій рік поспіль на базі кафедри гігієни та екології №1 НМУ імені О.О. Богомольця проходить ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна». Ця подія є знаковою для профілактичного напрямку підготовки медичних фахівців нашої держави, адже безпосередньо санітарно-гігієнічні факультети було реформовано і завдання профілактики лягли на лікарів інших ланок.

14 березня 2019 року відбулося відкриття заходу, в якому взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури Університету, професор Рімма Леонідівна Скрипник, завідувач кафедри загальної гігієни Дніпропетровської державної медичної академії, професор Елеонора Миколаївна Білецька, завідувач кафедри гігієни та екології №1, член-кореспондент НАМН України, професор Василь Гаврилович Бардов. У вітальному слові до учасників ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади професор Рімма Леонідівна Скрипник наголосила на важливості ролі молодих науковців у зміцненні профілактичної медицини в цілому і гігієни зокрема та побажала всім учасникам успіхів.

31 студент вищих медичних навчальних закладів України зареєструвався для участі у ІІ-му етапі Олімпіади. Цього року була широко представлена вся Україна: Чернівці, Полтава, Вінниця, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків і Київ (КМУ).

Олімпіада проходила в чотири етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення інтегрального завдання, практичної задачі і оцінка практичних вмінь та навичок при роботі з приладами. Активну участь в організації взяли студенти-активісти СНТ імені О.А. Киселя : Софія Ніколаєнко, Наталія Зохнюк, Яна Гаврилюк і староста гуртка кафедри гігієни та екології №1 Сергій Деркач. Крім самого змагання студентів відбулися й інші цікаві заходи, зокрема доцент Анна Антоненко провела  для студентів майстер-клас за темою «Ендокринні руйнівники в Україні та світі: стан проблеми та шляхи її вирішення».

 Закриття Олімпіади відбулось 15 березня за участі Директора Інституту гігієни та екології, професора Сергія Тихоновича Омельчука, декана медичного факультету №4, професора Ігоря Михайловича Пельо, завідувача кафедри гігієни та екології №3, професора Сергія Івановича Гаркавого, професора Елеонори Миколаївни Білецької.

Після виступу Голови журі, професора Василя Гавриловича Бардова, студентки-переможниці Олімпіади Юлії Олексіївни Осадчук, доцента кафедри гігієни та екології Івано-Франківського національного медичного університету Володимира Васильовича Дерпака, відбулася церемонія вручення сертифікатів та підручників з гігієни та екології за редакцією професора Василя Гавриловича Бардова. Переможцям Олімпіади крім англомовного видання підручника з гігієни та екології були також вручені медичні словники Дорланда від СНТ імені Киселя, декана та Голови журі.

Переможцями ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна» стали:

Юлія Олексіївна Осадчук (Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова) — І-е місце,

Юлія Олегівна Лебедєва (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця) — ІІ-е місце,

Ольга Олексіївна Гайкова (Сумський державний університет) та Ганна Василівна Бейсюк (Ужгородський національний університет) — ІІІ-є місце.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам творчого завзяття і подальших здобутків в галузі гігієнічної науки.

 

Кафедри гігієни та екології №1 НМУ імені О.О. Богомольця