ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОФТАЛЬМОЛОГА В НМУ ПРОВЕЛИ ДІАГНОСТИЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ НА ГЛАУКОМУ

08.08.2022

8 серпня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця пройшла акція з нагоди Всесвітнього дня офтальмолога – безкоштовне діагностичне обстеження на глаукому.

В одному з кабінетів на першому поверсі було встановлено апаратуру, що є на балансі кафедри офтальмології НМУ, – щілинну лампу, авторефрактометр, тонометр Icare, офтальмоскоп. Під керівництвом професора кафедри офтальмології, проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімми Скрипник комплексне обстеження пройшло близько 50 людей. Здійснювали огляд асистент кафедри Катерина Соломаха, інтерн другого року Роман Павленко та інтерни першого року Марина Слободян та Сюзанна Олексин.

«Надзвичайно важливо, — сказав, узявши участь в обстеженні, ректор НМУ, професор Юрій Кучин, — виявити підступну хворобу, якою є глаукома, завчасно. Профілактичне обстеження — найкращий і найефективніший спосіб у практичній медицині запобігти недузі. Тому ініціатива кафедри офтальмології, колектив якої я від імені адміністрації щиро вітаю з професійним святом, є дуже цінною і перспективною».

Акція тривала практично цілий робочий день, що також свідчить про її затребуваність і важливість. Тому подібні заходи, за потреби, проводитимуться й надалі.

Принагідно, вітаємо офтальмологів із професійним святом і зичимо міцного здоров’я, сімейного благополуччя, кар’єрного та професійного зростання і лише під мирним українським небом!

                                                                                                               

Пресцентр