До Університетської клініки передали черговий гуманітарний вантаж від закордонних партнерів

20.09.2023

Нещодавно в Університетську клініку Національного медичного університету імені О.О. Богомольця доставили черговий гуманітарний вантаж від партнерів зі Швейцарії, Німеччини та Голландії в рамках адресної допомоги цивільному населенню України, яке постраждало внаслідок бойових дій.

Так, отримано обладнання для ортопедичних хірургічних втручань, витратні медичні матеріали, медикаменти, засоби гігієни, що вкрай необхідні для надання допомоги пацієнтам у важкому стані, для хірургічного, травматологічного відділень і відділення анестезіології та інтенсивної терапії Університетської клініки. На черзі – постачання медичних засобів до інших відділень лікувального закладу нашого Університету. Координує місію деканка медичного факультету №3 НМУ, професорка Оксана Виговська.

Такий формат співпраці із закордонними партнерами триває з серпня нинішнього року. Зокрема, допомагають пацієнтам Університетської клініки швейцарська благодійна організація From Basel with Love, яку очолює Claudia Raine, а також волонтерське об’єднання з Німеччини Deutsch-Ukrainische Gesellschaft e.V. Freiburg. Також долучаються українські волонтерські організації БФ «Добро діє» та «Фронтова аптечка». Найактивнішими є волонтери Юлія Кочубей, Олена Виговська, член From Basel with Love Тарас Литвин і студенти-волонтери Університету Катерина Шарай, випускники медичного факультету №3 Тамара Ткаченко та Олександр Ноздренко разом з батьком, професором Дмитром Ноздренком. Колектив Університетської клініки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця щиро вдячний за допомогу у боротьбі за життя українців. Планується, що співпраця у цьому напрямку триватиме на постійній основі.

Адаптовано до умов війни роботу самої Університетської клініки. У хірургічному відділенні працюють співробітники кафедр Університету, завдяки чому спектр хірургічних втручань та наданої пацієнтам допомоги значно розширено. Окрім загальнохірургічних і травматологічних операцій, тут проводять офтальмологічні та судинні оперативні втручання, що забезпечує належний рівень лікувальної роботи. На базі Університетської клініки функціонує сучасне обладнання, тож комплексні обстеження пацієнтів з пораненнями різного ступеня важкості відбуваються якісно і швидко.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3