Для зацікавлених у спеціальності «Педіатрія» провели День відкритих дверей

17.04.2024

Зважаючи на запити потенційних абітурієнтів, вже втретє у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся День відкритих дверей зі спеціальності 228 «Педіатрія». На клінічній базі НМУ, на кафедрі педіатрії №4 у дитячій клінічній лікарні №6, цьогорічні вступники взяли участь у практичних заняттях, ознайомилися з перевагами та можливостями навчання у нашому Університеті.

Ініціативу проведення Дня відкритих дверей підтримала деканка медичного факультету №3, професорка Оксана Виговська. У межах заходу відбулися ознайомчі екскурсії відділеннями лікарні, під час яких абітурієнти спостерігали за роботою медичного персоналу та дізналися багато цікавої інформації про медичний фах, про історію та діяльність закладу.

Доцентка кафедри педіатрії №4 Євгенія Бурлака поділилися з абітурієнтами власним досвідом у професії, інформувала про практичну діяльність лікаря-педіатра, розповіла про переваги здобуття цієї професії у нашому Університеті.

Усі, хто завітали на День відкритих дверей, взяли участь у практичних заняттях. Доцент Юрій Кривонос і асистентка Елеонора Суходольська провели для учасників захоплюючий тренінг у симуляційному центрі кафедри. Учасники події спробували набути навичок з інтубації трахеї, аускультації легень та серця, штучної вентиляції легень, виконання реанімаційних заходів новонародженим і дітям першого року життя на сучасних тренувальних манекенах. Випробували сили у використанні різноманітного медичного навчального обладнання. Участь у подібних заходах допомагає потенційним абітурієнтам зрозуміти важливість швидких і ефективних дій при наданні допомоги за надзвичайних ситуацій.

Захід, організований на медичному факультеті №3, став продуктивним для майбутніх абітурієнтів і допоможе їм усвідомлено обрати заклад вищої медичної освіти для вступу у 2024 році.

Принагідно нагадаємо контактні дані Приймальної комісії НМУ: проспект Берестейський, 34, морфологічний корпус, кабінет 61; тел.: (044) 454-49-83, (044) 454-49-49, (093) 014-48-30; е-адреса: pknmu@nmu.ua

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3