Для студентів НМУ стартував тренінг за сертифікованою програмою «Невідкладні стани у дорослих та дітей»

25.01.2024

23 січня студенти старших курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочали навчання за сертифікованою освітньою програмою «Невідкладні стани у дорослих та дітей». Упродовж запланованих у рамках програми 9 тренінгів вони оволодіватимуть навичками першої медичної допомоги. Адже вивчення основних прийомів надання ефективної допомоги у невідкладних ситуаціях є надзвичайно важливим для медичних фахівців всіх спеціальностей.

Захід організовано у співпраці між медичним факультетом номер №3 НМУ імені О. О. Богомольця, НДСЛ «Охматдит» та волонтерською організацією FRIDA.academy.

Упродовж першого інтенсивного тренінгу, що відбувся в Охматдиті, учасники розглянули багато клінічних кейсів, моделювали різноманітні сценарії та різні клінічні ситуації, де кожен отримав можливість виступити і у ролі потерпілого, і рятувальника. Здобувачі вищої медичної освіти вивчали та вдосконалювали алгоритми серцево-легеневої реанімації, зосередилися на ефективному використанні автоматичного зовнішнього дефібрилятора, вдосконалювали навички з накладання турнікету при різних ушкодженнях.

Опрацьовані практичні вправи не лише збагатили скарбничку умінь з невідкладної медичної допомоги учасників програми, а й підготували до високопродуктивної та відповідальної роботи в екстрених ситуаціях, де кожна дія має вирішальне значення для збереження життя та здоров’я пацієнта.

Тренерами першого навчального дня програми виступили асистентка кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ Катерина Ворончук, старша лаборантка цієї ж кафедри Лілія Кривешко, лікарка-інтернка, дитяча анестезіологиня Юлія Лоза. Вони зазначили, що отримані під час тренінгу навички дозволять швидко та ефективно реагувати на критичні ситуації, наприклад, серцевий напад, алергічні реакції і травми.

За інформацією медичного факультету №3