Для потенційних вступників провели майстер-класи в Охматдиті

20.05.2024

Днями відбувся черговий День відкритих дверей медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, який провели на головній клінічній базі факультету – Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит». Потенційні абітурієнти дізналися більше про критерії вступу до НМУ, поспілкувалися з фахівцями «Охматдиту», взяли участь у майстер-класах з визначення груп крові та накладання поверхневих хірургічних швів.

У межах профорієнтаційного заходу для абітурієнтів провели ознайомчу екскурсію. З учасниками зустрілися та поділилися власним досвідом у професії генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір, завідувачка кафедри анестезіології та інтенсивної терапії нашого Університету Світлана Ярославська, фахівці кафедри дитячої хірургії, професори Ірина Бензар, Євген Руденко та доцент Дмитро Головатюк. Вони наголосили, що під час навчання у НМУ імені О.О. Богомольця можна не тільки здобути необхідні знання та практичні навички, щоб стати висококваліфікованим лікарем. Університет відкриває широкі можливості і для науково-дослідницької діяльності.

Співробітники Центру служби крові НДСЛ «Охматдит» представили учасникам Дня відкритих дверей інформативну лекцію «Кров: від тестування до застосування». Фахівці розповіли про сучасні методи тестування та зберігання крові, особливості роботи з донорами та важливість донорства для лікування дітей. Для учасників провели майстер-клас з тестування для визначення групи крові та резус-фактора, пояснили, як ці показники впливають на здоров’я пацієнтів.

Окрім того, після лекції абітурієнти мали можливість самостійно визначити власну групу крові, що дало їм змогу на практиці ознайомитися з процесом тестування та відчути себе в ролі медичних працівників. Багато з них вперше дізналися про свою групу крові та важливість цих знань для власної безпеки і здоров’я.

Також учасників Дня відкритих дверей медичного факулььтету №3 ознайомили із роботою симуляційного центру кафедри дитячої хірургії та анестезіології й інтенсивної терапії. Тут їм продемонстрували різноманітні технічні засоби, фантоми, муляжі, організували майстер-клас з накладання поверхневих хірургічних швів.

Захід виявився надзвичайно корисним та інформативним для цьогорічних вступників, допоміг краще усвідомити важливість медичної професії, викликав зацікавленість у здобутті вищої медичної освіти у нашому Університеті.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3