Декан медичного факультету №2 НМУ представив Україну на конгресі у Стокгольмі

08.04.2024

Нещодавно у м. Стокгольм (Швеція) відбувся 19-й конгрес Європейської організації лікування хвороби Крона та коліту (ECCO) «Запальні хвороби товстої кишки». Під час конференції обговорили ключові аспекти радіологічної, ендоскопічної, генетичної діагностики, принципи допомоги і сучасні методи фармакотерапії, ендоскопічного та хірургічного лікування пацієнтів із хворобами товстої кишки, зокрема онкологічними, поширення хвороби Крона в Європі та Україні. Від Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у заході взяв участь декан медичного факультету №2, доцент Руслан Цимбалюк.

У межах конгресу Руслан Цимбалюк взяв участь у навчанні щодо сучасного рівня професійної допомоги пацієнтам із запальними хворобами товстого кишечника. Обговорили клінічні кейси та перспективи клінічних досліджень у пацієнтів цієї групи в Україні. Отримані сучасні знання щодо діагностики та лікування запальних захворювань кишечника та їхніх ускладнень будуть впроваджуватися в Університетській клініці НМУ.

У дні проведення заходу на центральній площі Стокгольма відбулася мирна демонстрація у підтримку українського народу. Що важливо, відбулися зустрічі, на яких обговорили можливості надання освітньої та гуманітарної допомоги Україні від ECCO та європейських колег. Також декан медичного факультету №2 зустрівся з випускниками НМУ імені О.О. Богомольця, які навчалися за магістерською програмою в Каролінському університеті, зокрема Ксенією Горощук, яка вже працює у Єльському університеті.

Зазначимо, що Європейська організація лікування хвороби Крона та коліту (ECCO) була заснована в 2001 році з метою покращення результатів лікування та догляду за пацієнтами із запальними захворюваннями кишечника в Європі. Сьогодні вона є найбільшим форумом для фахівців із запальних захворювань кишечника у світі. Це некомерційна асоціація, яка успішно розширилася від організації, що складалась з 14 країн-членів, до асоціації і наразі об’єднує 35 країн-членів Ради Європи.

За інформацією медичного факультету №2