ЧЕРГОВИЙ ЗАХІД ШКОЛИ-СЕМІНАРУ «ПРОБЛЕМИ БІОЕТИКИ ТА ФІЗИКИ ЖИВОГО: КОНКУРС «СТУДЕНТИ ТА ВИКЛАДАЧІ ЧИТАЮТЬ ВІРШІ»

04.11.2020

Останні чотири  тижні триває новий  захід  факультативної міждисциплінарної  школи-семінару “Проблеми фізики живого та біоетики”  у дистанційному форматі.

Тема заходу – конкурс “Студенти-медики та викладачі читають вірші”. Крім студентів НМУ імені О.О. Богомольця, до нашого конкурсу  приєдналися студенти-медики Казахського Національного медичного університету імені  С.Д. Асфендіярова   (Республіка  Казахстан).

Куратор заходу у КазНМУ – кафедра соціально-гуманітарних дисциплін. Вибір авторів віршів широкий, оскільки спирається на особисті уподобання учасників конкурсу: від Василя Стуса та Ліни Костенко до Марини Цвєтаєвой та сучасних авторів.

Тематичними напрямками конкурсу є ліричні вірші  та вірші про медичну професію. У складі журі конкурсу, крім викладачів та науковців, є також фахівці у галузі мистецтва.

Метою конкурсу є  формування особистості майбутніх лікарів, занурення студентів у проблематику психоемоційного стану людини, поетичні роздуми про професію лікаря, створення позитивного настрою у студентів та викладачів під час вимушеного дистанційного навчання у період карантину.

На нашу думку, такий формат та напрямки творчого спілкування також позитивно впливають  на навчальний процес, дають змогу студентам першого курсу познайомитися один з одним в умовах творчої співпраці під час вимушеної самоізоляції.    Ролики з наданими до конкурсу роботами (на даний час більш ніж  30 робіт) виставлено на  youtube-сторінці школи-семінару. Їх  можна переглянути  за посиланням (за датою починаючі з 5.10.2020):

https://www.youtube.com/channel/UCsZci3tBA–a4S0_P1CgQoQ?view_as=subscriber

Запрошуємо всіх колег-викладачів та студентів-медиків узяти участь у голосуванні в номінації “приз глядацьких симпатій” . Для цього у наданих роликах з віршами, що Вам подобаються з точки зору декламації, натисніть  опцію “подобається”. Долучайтесь до нашого конкурсу.

                                                

Прес-центр за матеріалами школи-семінару