Чергові нагороди НМУ: Гран-прі «Вища освіта України» та дві золоті медалі

03.04.2024

Нещодавно відбулася головна подія освітньої галузі України – П’ятнадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2024», де Національний медичний університет імені О.О. Богомольця взяв участь і був гідно представлений. В рамках заходу для українських ЗВО відбувся рейтинговий виставковий конкурс, а також конкурс за 14-ма тематичними номінаціями, за результатами яких Університет відзначено Гран-прі «Вища освіта України» та двома золотими медалями.  

Організувала та провела виставку Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». 485 учасників із Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей, м. Києва, а також Польщі, Литви, Румунії, Угорщини, Естонії гідно представили свої заклади освіти.

Виставку супроводжувала змістовна тематична програма, яка включала 65 конференцій, семінарів, презентацій, майстер-класів, тренінгів, експертних дискусій тощо в режимі онлайн за участю керівників, провідних фахівців і науковців МОН України, НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», практичних працівників сфери освіти, а також студентів, учнів, батьків і широкої громадськості.

На виставці представили історичні матеріали про НМУ, інформацію про професорсько-викладацький колектив, а також потужну й сучасну матеріально-технічну базу. Учасники заходу довідалися про особливості університетського життя, ознайомилися зі спеціальностями, які можна опанувати у НМУ, дізналися про досягнення факультетів та інститутів, а також про особливості вступу до Університету цього року.

Варто зазначити, що до складу НМУ входить 7 факультетів, 5 інститутів: Інститут післядипломної освіти, Навчально-науковий інститут громадського здоров’я та профілактичної медицини, Навчально-науковий інститут психічного здоров’я, Інститут гігієни та екології, Науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини, а також Стоматологічний медичний центр, Навчально-науковий центр медичних симуляцій та власна Університетська клініка. Здобувачі освіти нашого Університету навчаються за 9 спеціальностями.

За результатами участі у виставці наш Університет визнано лідером і відзначено Гран-прі «Вища освіта України».

У номінації «Науково-методичний супровід професійного розвитку педагога в умовах воєнного стану» НМУ отримав золоту медаль. Також керівнику проєкту, ректору Юрію Кучину та співробітникам Університету вручили дипломи.

Вручено золоту медаль й у номінації «Упровадження сучасних цифрових технологій, проєктів і програм для підвищення якості освіти і освітньої діяльності».

Почесною грамотою «За значний особистий внесок у зміцнення і розвиток освітнього й наукового потенціалу закладу освіти» нагороджено ректора НМУ імені О.О. Богомольця Юрія Кучина, а першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка та проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи, професора Олега Власенка – почесними грамотами «За плідну науково-педагогічну  діяльність і творчий підхід у розбудові сучасної освітньої системи».

 

Також наш Університет відзначено дипломом «За презентацію досягнень, активну участь і значний внесок у розвиток сфери освіти й науки України».

Відтак, наш Університет неодноразово визнано лідером вищої освіти України. Згідно з даними, які раніше оприлюднив інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua», НМУ випередив 20 інших закладів вищої медичної освіти України, а під час участі у виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2023»,  що відбулася у листопаді минулого року, наш Університет визнано лідером вищої освіти України та переможцем у номінації «Застосування інноваційних технологій навчання для розвитку цифрової компетентності учасників освітнього процесу».

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської

підготовки за матеріалами Компанії «Виставковий світ»