ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ-СЕМІНАРУ З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ У КИЇВСЬКОМУ ЗООПАРКУ НА ТЕМУ «МІСІЯ ЗООПАРКІВ У СУЧАСНОМУ СВІТІ – ЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ОСВІТИ”

04.06.2021

28 травня  2021 року  на теренах Київського державного зоопарку було проведено чергове засідання факультативної школи-семінару з фізики живого  та біоетики (кафедра медичної і біологічної фізики та інформатики) на тему  “Місія зоопарків сучасного світу – значення для освіти».

У засіданні взяли участь студенти-першокурсники НМУ імені О.О. Богомольця, науковий керівник школи-семінару та його заступник (доценти кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики  Анатолій Єгоренков, Вікторія  Пащенко), запрошені гості. Основною частиною цього заходу було спілкування слухачів школи-семінару із заступником директора зоопарку Сергієм Харьковим на заявлену тему.

Під час своєї лекції-екскурсії Сергій Харьков не тільки розповів про сучасні напрямки роботи київського та інших зоопарків світу, але й дав слухачам основні поняття з екологічної етики на прикладах проблеми захисту тварин (https://www.youtube.com/watch?v=BsT28iEUJbg ).

Після закінчення лекції студенти-медики мали змогу продовжити огляд зоопарку самостійно, а науковий  керівник школи-семінару, доцент Анатолій Єгоренков та заступник директора зоопарку Сергій Харьков обговорили плани майбутньої співпраці зоопарку із школою-семінаром у рамках  факультативної роботи для студентів НМУ.

Така спільна робота проводиться вже не перший рік. Нажаль з відомих причин  попередньо наше очне засідання на майданчику  київського зоопарку було 8.02.2020 року (https://www.youtube.com/watch?v=fVokKRePdx4&t=17s).

У другій частині заходу, 29 травня 2021 року, деякі учасники нашої школи-семінару мали змогу взяти участь у виставці та  лекції  (лектор – професор кафедри нейрохірургії НМУ, Володимир Медведєв), у Національному музеї медицини. На виставці було представлено роботи пацієнтів Київської психіатричної лікарні  №1 імені І. П. Павлова (https://www.youtube.com/watch?v=deXOP9n7beI ).

Наша співпраця з Національним музеєм медицини також має свою творчу історію. Школа-семінар з фізики живого та біоетики постійно відчуває підтримку співробітників музею, особливо завідувача його науково-методичного відділу Василя Догузова.

 

Прес-центр за матеріалами «Школи-семінару з фізики живого і біоетики»