ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ-СЕМІНАРУ З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ НА ТЕМУ «ЄВГЕНІКА: ВІД ІСТОРІЇ ДО СУЧАСНОСТІ (НАУКОВІ ТА ГУМАНІТАРНІ АСПЕКТИ)»

02.02.2022

27 січня 2022 року було проведено чергове дистанційне засідання факультативної школи-семінару з фізики живого та біоетики на тему «Євгеніка: від історії до сучасності (наукові та гуманітарні аспекти)». У засіданні взяли участь студенти-медики НМУ ім. О.О. Богомольця та запрошені фахівці (всього близько 50 осіб).

Модератором заходу був доцент Анатолії Єгоренков (науковий керівник школи-семінару з фізики живого та біоетики). У першій частині вебінару було заслухано лекцію-презентацію на тему семінару (доповідач – студентка першого курсу стоматологічного факультету НМУ ім. О.О. Богомольця Дар’я Єрофєєва).

Після доповіді та перегляду відеоматеріалів було проведено дискусію щодо різних аспектів  теми та ризиків для суспільства (включаючи досвід євгенічних програм у деяких державах на початку ХХ століття). Обговорювалось питання сучасного стану реалізації окремих біомедичних програм, що стосуються покращення популяції людей. Пізніше серед студентів, що брали участь у заході, було проведено анкетування.

Його результати засвідчили актуальність теми для медичної освіти та можливу користь для формування деяких компетенцій у майбутніх лікарів. Див. також  за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=xV_hv02Jhx0

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару