ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КЛУБУ ВИПУСКНИКІВ НМУ

17.10.2016

13 жовтня 2016 р. відбулася лекція, присвячена 175-річчю Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, яка була організована Товариством молодих вчених і спеціалістів у рамках проекту «Клуб випускників НМУ».

Цього разу слухачі клубу познайомилися з випускником 2002 року Станіславом Зайцем, який після закінчення Університету переїхав до США, склав іспити USMLE, пройшов екстернатуру в Медичному центрі університету штату Меріленд, потім інтернатуру з терапії у місті Абінгтон, поблизу Філадельфії у штаті Пенсільванія. Там же закінчив резидентуру та переїхав до міста Стейт Колледжа (штат Пенсільванія), де і працює практичним лікарем-терапевтом у стаціонарі.

Лекція гостя викликала значний інтерес у присутніх. Станіслав розповів про можливі шляхи навчання в американській інтернатурі, роз’яснив різницю між рівнями медичної освіти MD (Doctor of Medicine) та DO (Doctor of Osteopathic Medicine) та поняттям IMG (International medical graduate). Вся лекція мала практично-орієнтований характер і містила чимало актуальної інформації щодо етапності здобуття післядипломної освіти для лікарів з України, перешкод, які чекають на здобувачів інтернатури як на етапі складання іспитів USMLE, так і при пошуку місця роботи та підтвердження рівня спеціаліста за пройденою резидентурою.

У слухачів виникло багато питань щодо особливостей та секретів підготовки до іспитів Step, проходження інтернатури, отримання рекомендаційних листів, дозволу на роботу в США та переваг для молодих науковців. Лектор поділився своїм досвідом та розповів тонкощі іноземної системи медичної освіти, її переваги та недоліки. Станіслав не виключає можливості повернутися для подальшої роботи в Україну, сподіваючись на ефективність проведення реформи в медичній сфері.

Товариство молодих вчених і спеціалістів дякує гостю за приємне спілкування та цікаву лекцію, яку ми прослухали в стінах нашої спільної Alma Mater.

Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів