БІЛЯ СТУДЕНТСЬКОГО ГУРТОЖИТКУ №7 ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ПІДНЯТТЯ ПРАПОРА УКРАЇНИ І ПРАПОРА УНІВЕРСИТЕТУ

30.06.2017

30 червня 2017 року спільнота Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на чолі з ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою завітала в студентський гуртожиток №7, де проживають іноземні студенти та студенти медичного факультету №2 (Чоколівський б-р, 39). Сьогодні на впорядкованій та озелененій території довкола гуртожитків встановлені флагштоки та підняті Державний прапор України та Прапор Національного медичного університету.

В урочистій церемонії підняття прапорів взяли участь представники адміністрації та студентського самоврядування. За словами ректора, професора Катерини Амосової, така подія вже стала хорошою традицією в університеті, адже їй передувала кропітка робота з облагородження територій та відновлення і ремонтів приміщень, де проживають студенти. «Ми піднімаємо нашу символіку там, де кожен студент відчуває себе в комфорті та затишку, бо лише в таких умовах вся увага приділятиметься навчанню, а набуті в університеті знання стануть запорукою успіху лікаря та здоров’я української нації. Прапори, які від нині майорітимуть біля студентського гуртожитку, нагадуватимуть кожному із нас про обов’язок захищати свою Батьківщину та пам’ятати про тих, хто з гордістю відстоює незалежність нашої держави для мирного майбутнього», – зауважила Катерина Амосова. Право підняття Прапора України і Прапора НМУ було надано кращим студентам – Олесі Жуковській (4 курс, медичний факультет №2) та голові студентської ради іноземних студентів Юнісу Крамілі.

За сприяння адміністрації університету в гуртожитку №7 з метою енергозбереження та покращення умов проживання студентів на сьогоднішній день завершені всі роботи з утеплення та оздоблення фасаду будівлі. Ректор також оглянула капітально відремонтовані поверхи гуртожитку та студентські кімнати, які вже чекають на своїх мешканців. Задоволені результатами роботи і студенти: голова студентської ради гуртожитку №7 Маргарита Марчук від імені студентів подякувала керівництву університету за належні умови проживання та модернізацію житла, встановлені турнікети, які гарантують безпеку мешканців і їхнього майна та облаштовану територію біля гуртожитку.

Прес-центр