Аспірантка Університету взяла участь у курсі від SCCM з підтримки пацієнтів інтенсивної терапії

12.09.2023

Аспірантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Наталія Семенко взяла участь у чотириденному курсі ICU Liberation та Fundamental Critical Care Support Surgical від Society of Critical Care Medicine (SCCM). Молода науковиця отримала додаткові знання та вміння, необхідні для оцінки стану та стабілізації тяжкохворих пацієнтів, зменшення шкідливих наслідків під час їхнього перебування у відділенні інтенсивної терапії.

Навчальний курс було організовано на базі Першого медичного об’єднання м. Львова за підтримки Української асоціації анестезіології та інтенсивної терапії та першого заступника міністра охорони здоров’я України Сергія Дуброва.

В межах першої частини курсу поглиблено вивчалися підходи, що дозволяють провести ранню активізацію критично важких пацієнтів відділення інтенсивної терапії, пришвидшити виписку з відділення та в максимально можливому обсязі зберегти якість життя людей, що пройшли через такі відділення. Особлива увага була приділена роботі спеціалістів з реабілітації.

Друга частина курсу була присвячена менеджменту ускладнень і невідкладних станів у критичних пацієнтів хірургічного профілю. Під час практичних занять у малих групах були відпрацьовані практичні аспекти роботи з пацієнтами різного профілю. Складовою навчання також був refresh-курс з респіраторної підтримки від амбасадорів Hamilton.

Отримані найновіші та актуальні знання наша аспірантка НМУ імені О.О. Богомольця використовуватиме у практичній і науковій діяльності, для підвищення якості надання медичних послуг в Україні.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО