«АСПІРАНТ НМУ WELCOME» – ПІД ТАКОЮ НАЗВОЮ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ЗА УЧАСТЮ МОЛОДИХ АСПІРАНТІВ, ЯКІ ЩОЙНО ПОПОВНИЛИ ЛАВИ УНІВЕРСИТЕТУ

03.09.2021

3 вересня 2021 року у конференц-залі адміністративного корпусу відбулося засідання, на яке запросили аспірантів Університету, котрі цього року поповнили його лави. Метою його було ввести новобранців до курсу справи, допомогти швидше і без ускладнень зорієнтуватися у тій чотирирічній науково-освітній програмі, яку вони обрали для себе.

«Приємно відзначити, – зауважив у своєму вступному слові проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков, – що кількість аспірантів, які вступають до Університету, щороку зростає. Нині вона перевищила 80. Ці молоді люди пов’язують свою подальшу кар’єру з медичною наукою, і Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, який цього року відзначає своє 180-річчя, зробить усе, щоб вони мали змогу повноцінно розвивати свій потенціал в обраних напрямках і галузях». Сергій Володимирович довів до відома аспірантів тенденцію, що спостерігається останнім часом: розширення співпраці на міжнародному рівні, в чому з боку керівництва Університету також буде всіляке сприяння.

З конкретними настановами щодо розкладу занять, порядку укладання договору, визначення і затвердження теми дисертації тощо перед аспірантами виступила завідувач відділу аспірантури і докторантури, доцент К.О.Гололобова. Про «Український науково-медичний молодіжний журнал» і те, які можливості він надає аспірантові, розповіла його відповідальний секретар А.А. Гринзовська. Голова Товариства молодих вчених і спеціалістів, доцент І.А.Костюк зупинилася на напрямках діяльності цієї спільноти, зокрема й на тому, чим участь у її роботі може прислужитися аспірантові. Багато корисних порад прозвучало від відповідального секретаря Товариства Н.М.Сахнацької. Докладніше про досвід міжнародних контактів розповів член ради ТМВіС В.О.Рогозинський.

Особливу увагу викликав виступ доцента кафедри організації та економіки фармації Н.В.Алєкперової на тему – «Академічна доброчесність: базова цінність для науковця у сучасному світі». У цій доповіді зверталася увага на основні вимоги щодо дотримання норм академічної доброчесності, а саме: яким чином уникати плагіату в науковій роботі; що таке самоплагіат; як належним чином цитувати роботи інших авторів;  які вимоги до публікацій є в міжнародних наукових базах тощо.

На завершення зібрання аспірантам було роздано бланки для договорів, а також футболки з написом: «Аспірант НМУ».

                                                                                                             

Прес-центр