Американська лікарка поділилася секретами професії зі студентами НМУ

25.10.2023

Традиційно, у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця приділяють значну увагу якісній і всебічній підготовці майбутніх лікарів. З перших курсів, окрім опанування освітньої програми, студенти набувають знань, навичок і досвіду на додаткових заняттях за участі українських і закордонних фахівців у галузі медицини. Зокрема, студенти медичного факультету №3 поповнили нещодавно багаж власних знань під час освітніх заходів за участі лікарки-педіатрині зі США.

Під час візиту до України докторка медичних наук, сертифікована лікарка-педіатриня Акронської дитячої лікарні Біглі Кампус, що у штаті Огайо, Олена Пал-Вал провела для майбутніх педіатрів НМУ лекції, майстер-класи та вебінари. Розглядали теми «Лихоманка у дітей до 3-х місяців з народження», «Вакцинація – резистентність до неї. Чому це відбувається і що ми можемо зробити», «Сон у дітей. Розлади сну. Налагодження сну», «Як ми реагуємо на стрес і що ми можемо зробити, щоб контролювати нашу реакцію». Обговорюючи кожну із тем зі студентами, американська лікарка розповідала про клінічні випадки з власної практики, виконувала їхній аналіз і ділилася фаховими протоколами, які використовують у США.

Під час проведення дискусійного клубу «Розбір цікавих клінічних кейсів з практики лікарів. Аденоїди – тактика введення в США. Розвиток дитини – як нічого не пропустити» учасники заходу разом зі спікеркою розглянули різні клінічні сценарії, ознайомилися з порадами американських лікарів, обмінялися думками щодо важливості раннього виявлення можливих проблем у розвитку дитини та роль батьків у цьому процесі.

Подібні освітні заходи користуються великим попитом серед студентів, адже завдяки їм майбутні лікарі НМУ набувають додаткових знань і навичок, які стануть перевагою на самостійному професійному шляху лікаря.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3