АКАДЕМІК СЕРГІЙ МАКСИМЕНКО: «СИЛЬНИЙ ДУХ – ЦЕ ТЕЖ ЗБРОЯ»

16.07.2014
18 липня 2014 р. відбулася зустріч з академіком НАПН України, директором Інституту психології імені Г.С.Костюка, деканом медико-психологічного факультету НМУ імені О.О.Богомольця, доктором психологічних наук, професором Сергієм Дмитровичем Максименком.
Академік С.Д. Максименко, який наразі очолює постійно діючий «КРИЗОВИЙ ЦЕНТР МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ»,  наголосив, що діє гаряча лінія «Телефон довіри», де  цілодобово  чергують волонтери, та в Києві здійснюється очне безкоштовне консультування з надання психологічної та психотерапевтичної допомоги громадянам у приміщеннях Інституту та кафедри загальної і медичної психології та педагогіки НМУ імені О.О.Богомольця.
Допомога в Кризовому центрі надається за трьома напрямами: 1) невідкладна консультативна та інформаційна допомога людям, які знаходяться в кризовому стані чи проблемній ситуації; 2) консультативно-психологічна, психотерапевтична, психокорекційна допомога дітям, батькам та дорослим (індивідуальна та групова робота); 3) спеціалізація волонтерів, психологів, соціальних працівників до роботи з гострою травмою та посттравматичними станами.
Також організовано науково-практичну співпрацю із Державною прикордонною службою України та з Науково-дослідним центром гуманітарних проблем Збройних сил України.
Наразі дві мобільні волонтерські групи працюють на базах дислокації ЗСУ в Чернігівській та Дніпропетровській областях, які проводятькомплекс психологічних та соціальних заходів, спрямованих на профілактику та реабілітаційну роботу з військовослужбовцями. Сюди входить  інформування рядового та офіцерського складу з питань гострої травми та її наслідків з метою профілактики;   формування навичок надання першої психологічної допомоги один одному;  підготовка військових психологів до роботи в умовах військових дій (робота з масовою гострою травмою).
 Волонтери-психологи забезпечують психологічний супровід загонів, що готуються до виїзду в зони бойових дій, та надають кваліфіковану психологічну допомогу пораненим бійцям, які брали участь в оперативно-бойових діях.
Контакти:
«Кризовий центр медико-психологічної допомоги»:
вул.. Паньківська 2, каб.3
Графік роботи: кожного буднього дня з 11 до 18 безкоштовно,
тел. 044 288-33-85
 
«Кризовий центр медико-психологічної допомоги»:
вул.. Пушкінська 22, Фармацевтичний корпус НМУ, 2 поверх, кафедра загальної і медичної психології та педагогіки, каб.203
Графік роботи: кожного буднього дня з 11 до 18 безкоштовно, за умови попередньої реєстрації
тел. 050 773 11 58
 
Телефон довіри – психологічна підтримка та допомога:
044 288 33 48, 099 632 18 18, 093 609 30 03, 068 770 3 770