29 СІЧНЯ ВІДБУЛИСЯ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА А.С.СВІНЦІЦЬКОГО

01.02.2021

Читання приурочені річниці як пішов у вічність відомий український вчений-медик, професор, академік АН вищої школи України, завідувач кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету, професор Анатолій Станіславович Свінціцький.

У заході взяли участь — ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков, голова профкому співробітників  Університету, професор Л.М.Яременко.

У вступному слові професор Ю.Л.Кучин відзначив, що ім’я професора А.С.Свінцицького, яскравої і талановитої особистості, вченого і наставника молоді, назавжди увійшло в історію НМУ. І найкращою пам’яттю про Анатолія Станіславовича є продовження його справи, втілення творчих задумів та ідей.

Син і послідовник свого батька, асистент кафедри внутрішньої медицини Ігор Свінціцький виступив із доповіддю, в якій розповів про творчий шлях Анатолія Станіславовича, 50 років життя якого пов’язане з НМУ, де він отримав медичну освіту, відбулося його фахове становлення як вченого, викладача і громадського діяча. Доповідь супроводжувалася численними світлинами та документами, що свідчили про великий вклад професора А.С.Свінціцького у розвиток вітчизняної і світової науки.

На читаннях було представлено три актуальні наукові доповіді співробітників кафедри — в. о. завідувача кафедри, професора Г.А.Соловйової, доцента В.М.Богомаза та асистента К.Л.Кваченюк.

Також виступили численні учні та друзі професора А.С.Свінціцького.

 

Редакція газети «Медичні кадри»