21 ЛЮТОГО В НМУ ПРОЙШОВ ЧЕРГОВИЙ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

22.02.2020

21 лютого в морфологічному корпусі Університету відбувся черговий День відкритих дверей, який розпочав проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко. Відкриваючи захід, Олександр Миколайович зазначив, що абітурієнти «матимуть змогу отримати сьогодні всю необхідну інформацію про навчання в НМУ, дізнатися більше про факультети та напрями, за якими здійснюється підготовка лікарів, Правила прийому від представників Приймальної комісії та одержати відповіді на поставлені запитання». Він представив присутніх на заході: першого проректора з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти, професора Ю.Л. Кучина, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи О.А. Канюру, проректора  з науково-педагогічної та навчальної роботи О.М. Власенка, відповідального секретаря Приймальної комісії М.В. Тарасенка, деканів медичного факультету №1, професора  В.С. Мельника,  медичного факультету №3, професора О.В. Виговську, медико-психологічного факультету, професора М.М. Філоненко, фармацевтичного факультету, доцента Т.Д. Реву і запросив до слова  професора Ю.Л. Кучина.

Юрій Леонідович наголосив, що студенти НМУ мають всі умови для навчання, саморозвитку і змістовного відпочинку. «У нас працює студентське самоврядування, безліч студентських наукових гуртків, є студентський театр, футбольна команда і база відпочинку. Закликаю вас, – наголосив професор Ю.Л. Кучин, – коли ви станете студентами, бути активними  членами студентської спільноти Університету, бо без вашої ініціативи не зможуть відбутися зміни».

Далі професор О.М. Науменко коротко розповів про історію і сьогодення Університету, який 2021 року відзначатиме свій 180-літній ювілей, світил світової медичної науки, професійна діяльність яких була пов’язана з НМУ і надав слово відповідальному секретареві Приймальної комісії М.В. Тарасенку.

Максим Васильович поінформував присутніх про особливості цьогорічної вступної кампанії. Потім декани факультетів ознайомили присутніх із особливостями вступу і навчання на своїх факультетах. Вони наголосили, що навчатися в Університеті нелегко і закликали всіх тих, хто дійсно готовий щоденно невтомно працювати і в лекційних аудиторіях, і в клініках, вступати на навчання в НМУ.

Абітурієнти та їхні батьки одержали вичерпні відповіді на поставлені  запитання від членів Приймальної комісії та деканів факультетів. Багато запитань торкалися навчального процесу, перспектив працевлаштування, організації дозвілля та побуту студентів. Традиційно пройшло анонімне анкетування абітурієнтів, результати якого будуть оприлюднені після обробки одержаних даних.

Черговий День відкритих дверей відбудеться 27 березня.

 

Прес-центр