19 ТРАВНЯ ВІДБУЛОСЯ ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

19.05.2020

19 травня 2020 року, відповідно до Наказу № 264 від 15.05.2020 року “Про проведення on-line засідань Вченої ради НМУ імені О.О.Богомольця”, відбулося онлайн-зібрання Вченої ради, яке провів її голова, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин. Для участі у заході зареєструвалося 111 членів Вченої ради, що дало змогу розпочати роботу. Юрій Леонідович подякував усім співробітникам НМУ за те, що у форс-мажорних обставинах колектив Університету швидко перебудував роботу зі студентами, не припиняв навчальний процес, розширив і збагатив його завдяки новітнім технологіям, показав свою спроможність інтенсивно працювати в нових умовах.

Особливо теплі слова подяки професор Ю.Л.Кучин адресував співробітникам НМУ, які беруть безпосередню участь у боротьбі с COVID-19: “Це, в першу чергу, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Сергій Олександрович Дубров, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб, професор Сергій Олександрович Крамарьов, завідувач кафедри інфекційних хвороб, професор Ольга Анатоліївна Голубовська, завідувач кафедри епідеміології, професор Ірина Павлівна Колеснікова, усі співробітники кафедр анестезіології та інтенсивної терапії, інфекційних хвороб, епідеміології, а також інших кафедр НМУ. У цей непростий час наших співробітників залучено не тільки як провідних лікарів, що працюють у вогнищах інфекції, а й як експертів на всіх найвищих рівнях – МОЗ України, департаменту  охорони здоров’я. Університет продемонстрував і здатність, і готовність співпрацювати із системою охорони здоров’я”.

Голова Вченої ради привітав всіх іменинників, які святкували свій День народження протягом останніх двох місяців, а також професорів Ігоря Михайловича Пельо та Юрія Володимировича Марушка із присвоєнням їм почесних звань “Заслужений діяч науки і техніки України” та “Заслужений лікар України” відповідно та надав слово проректору з науково-педагогічної та навчальної роботи, професору О.М.Власенку. Олег Миколайович  виніс на обговорення і затвердження нормативно-правову базу щодо проведення дистанційної атестації здобувачів вищої освіти в НМУ (мультимедійна презентація додається). Члени вченої ради переважною більшістю голосів (87%) схвалили та затвердили проведення дистанційно атестації здобувачів вищої освіти у 2019/2020 навчальному році в НМУ імені О.О. Богомольця. Голова Вченої ради, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин подякував всім за роботу і закрив засідання.

 

Прес-центр