Спільно з партнерами НМУ здобув ґрант у проєкті UkraineDigiTrans

16.07.2024

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця в кооперації з партнерами здобув ґрант у проєкті UkraineDigiTrans з цифрової трансформації медичної освіти в Україні (Digital Transformation for Medical Education in Ukraine), що є одним із проєктів Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти 2024 року. Він обʼєднав партнерів з України, Греції і Фінляндії, охопить профільні освітні програми та спрямований на підтримку університету з цифрової трансформації.

Координатором проєкту є Університет прикладних наук Laurea (Фінляндія), а партнерами – Університет імені Аристотеля в Салоніках (Греція), Буковинський національний медичний університет, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Одеський національний медичний університет, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Основна ідея UkraineDigiTrans – підтримка українських університетів у цифровій трансформації шляхом імплементації інноваційних освітніх методологій, орієнтованих на здобувачів освіти, з акцентом на онлайн-навчання через війну. Участь у проєкті сприятиме підвищенню педагогічної майстерності, професійної компетентності та освітньої стійкості науково-педагогічних працівників медичних ЗВО. Йдеться про розвиток електронної системи охорони здоров’я з масштабним використанням цифрових технологій у медицині. Проєкт охопить профільні освітні програми в університетах, що спонукатиме опановувати нові цифрові рішення та інструменти.

Координаторкою проєкту від нашого Університету виступила деканка медичного факультету №3, професорка Оксана Виговська спільно з колегами.

Пресцентр НМУ за інформацією партнерів