12 ТРАВНЯ –ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

13.05.2022

Щорічно 12 травня відзначається Міжнародний день медсестри, встановлений на честь сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка допомагала пораненим солдатам у Кримській війні. Історія свята символічна для України, адже під час війни українські медсестри виконують неймовірно важливу роботу. У зоні бойових дій вони рятують життя наших військових, а в містах, де немає бойових дій, забезпечують гідний рівень медицини.

Урочисто відзначили це свято в Університетській клініці. Привітати медичних сестер прийшли ректор НМУ Ю.Л. Кучин, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О. А. Канюра, голова профспілки співробітників НМУ, професор Л.М. Яременко, генеральний директор Університетської клініки, доцент Н.С. Хрол та медичний директор С.П.Красюк.

Вітаючи медсестер із професійним святом, ректор НМУ Ю.Л. Кучин, відзначив їхню важку і водночас вкрай важливу роботу в лікувальному процесі. Юрій Леонідович зазначив, що він як лікар-анестезіолог завжди відчуває надійне партнерське плече медсестри біля операційного столу. Відповідальність медсестри за здоров’я пацієнта триває до повного завершення лікування. Він подякував медичним працівникам за те, що вони допомагають рятувати здоров’я та життя людей у ці складні для України і її столиці часи.

Сьогодні, у день свого професійного свята, за особистий внесок у медичне обслуговування жителів столиці почесні грамоти Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я та профспілки НМУ, а також грошову винагороду одержали медсестри Університетської клініки: М.І. Гончаренко, О.Д. Кравченко, О.М. Лещенко, О.М. Маковець, А.А. Мартиненко, С.М. Мартиненко, Ю.В. Марченко, А.І. Олійник, О.А. Романова, Г.О. Рябокінь, І.О. Рябчукова, Т.М. Утвенко, Н.В. Федорець, Ю.Ю. Чернега, Н.Ю. Кречковська, Є.О. Кручак, Л.І. Полегенько, Н.А. Севальнова.

 

Профком співробітників НМУ