ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ПЕДІАТРІЇ

01.04.2019

28-29 березня 2019 року на кафедрі педіатрії №5 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії.

В урочистому відкритті заходу взяли участь: завідувач кафедри педіатрії №5 НМУ, професор В.Д. Лукашук, начальник науково-дослідної частини Л.О. Наумова, завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації, професор М.В. Хайтович, доцент кафедри педіатрії №2 та неонатології Т.І. Шевцова, професор кафедри педіатрії №1 В.І. Боброва, доцент кафедри дитячих і підліткових захворювань НМАПО імені П.Л. Шупика Н.В. Алєксєєнко.

З вітальним словом до учасників звернулася начальник науково-дослідної частини Л.О. Наумова. Вона привітала учасників, які вже стали переможцями олімпіад у своїх вузах, та побажала успіху: «Найважливіше те, що сьогодні ви тут і зможете не лише взяти участь у Всеукраїнському змаганні з педіатрії, а й удосконалити свої знання в обраній галузі». Привітав студентів-учасників Олімпіади і завідувач кафедри педіатрії №5, професор В.Д. Лукашук: «Сьогодні в Національному медичному університеті імені
О.О. Богомольця відбувається важлива подія. Втретє до Києва приїхали переможці першого етапу Олімпіади, яких вже вибрала її величність Педіатрія. Бажаю нашим олімпійцям і всім присутнім колегам міцного здоров’я і творчого натхнення, долати всі незгоди і труднощі, а в подальшому – нових успіхів та висот».

           У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії взяли участь 29 учасники з 11 ВНМЗ та міст України: Києва, Львова, Чернівців, Полтави, Вінниці, Івано-Франківська, Тернополя, Одеси, Сум, Харкова та Дніпра.

За умовами проведення ІІ етапу Олімпіади передбачалося оцінювання теоретичних та практичних знань студентів. Теоретична частина включала 50 тестів, практична – 4 клінічні завдання зі складання та інтерпретації лабораторно-інструментальних аналізів та алгоритму практичної навички з різних розділів педіатрії.

Журі під головуванням завідувача кафедри педіатрії №5, професора Віктора Лукашука визначило переможців Олімпіади:

1 місце – Корх Лілія Михайлівна (НМУ імені О.О. Богомольця);

2 місце – Данюк Марина Олексіївна (НМУ імені О.О. Богомольця);

3 місце – Міщанчук Віктор Анатолійович (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського).

          Окремо були відзначені грамотами за найвдаліше виконання практичних завдань  – Якубовська Євгенія Борисівна (Буковинський державний медичний університет); Лазуркевич Тетяна Олегівна (Івано-Франківський Національний медичний університет); Вілюков Дмитро Федорович (Дніпропетровська медична академія) та Мигаль Вікторія Богданівна (Івано-Франківський Національний медичний університет).

         На урочистому закритті учасникам були вручені  сертифікати.    Кожен студент отримав подарунки – фахові навчальні посібники, сувеніри, а призери Олімпіади – пам’ятні біографічні видання про сучасних корифеїв педіатрії – академіка О.М. Лук’янову, професора Г.М. Тебенчук з власноручними побажаннями та підписами професора Г.М. Тебенчук та академіка   Ю.Г. Антипкіна.

         На завершення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії для студентів-учасників підготували  екскурсію до музею Олени Миколаївни Лук’янової.