УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ № 3 НМУ У РОБОТІ МІЖНАРОДНОГО ТРЕНІНГУ З ВИКОРИСТАННЯ ЛАЗЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СУЧАСНІЙ ЕСТЕТИЧНІЙ МЕДИЦИНІ (МІЛАН-ФЛОРЕНЦІЯ, ІТАЛІЯ)

25.03.2019

11-15 березня 2019 року відбулася робоча поїздка завідувача кафедри акушерства і гінекології №3 професора В.О. Бенюка і професора кафедри В.М. Гончаренка до Італії в рамках Міжнародного тренінгу з лазерної медицини. Захід проводився на базі багатопрофільної університетської клініки Святого Рафаеля (Мілан) – одного з найкращих науково-дослідницьких медичних центрів  Європи, що спеціалізується на розробці новітніх технологій молекулярної терапії. У клініці Сан-Рафаель вперше в світі розроблено і започатковано генну терапію стовбуровими клітинами, впроваджуються інноваційні технології застосування лазерних систем в естетичній медицині, хірургії, гінекології, онкогематології.

Учасники міжнародного тренінгу обговорили перспективи використання сучасних лазерних технологій в естетичній гінекології, обґрунтували основні принципи їх використання, розробили єдиний підхід щодо впровадження інновацій лазерної медицини в практику, продемонстрували результати власної клінічної практики в даній галузі.

У процесі обговорення результатів тренінгу було вдосконалено процес проведення курсів ТУ «Використання лазерних технологій в гінекології» на базі кафедри акушерства і гінекології №3 (КЛ ДУС «Феофанія»), враховуючи останні світові досягнення.

Провідний фахівець компанії  DEKA Даріо ді Фіоре ознайомив учасників тренінгу з технологією виробництва лазерної техніки на заводі компанії DEKA  (Флоренція, Італія), яка з 1991 року активно займається проектуванням, виробництвом і популяризацією лазерного обладнання для естетичної медицини. Технологія Мона Ліза Тач (вульво-вагінальна лазерна корекція) якнайкраще відображає місію компанії DEKA: «Ми даруємо людям щастя, повертаємо  здоров’я і  красу, забезпечуємо успіх і впевненість в собі шляхом новітніх медичних лазерних технологій!»

Обговорення в професійному середовищі перспектив розвитку лазерних технологій в гінекологічній практиці в країнах Європи та обмін досвідом має важливе значення для розбудови системи естетичної гінекології в контексті науково-практичного та освітнього напрямів. Керівник відділу урогінекології клініки Святого Рафаеля проф. Стефано Сальваторе і проф. В.О. Бенюк висловили впевненість у подальшій плідній співпраці між клініками.